19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăOp & EdTestele noinvazive, o nouă experiență “tableta”

Testele noinvazive, o nouă experiență “tableta”

S-au mai schimbat guvernanții puțin, față de anul trecut, dar pentru soarta elevilor din România nu se schimbă nimic.

Sub Guvernul Ludovic Orban s-a discutat enorm de mult despre achiziționarea dispozitivelor digitale conectate la internet care să fie oferite elevilor care nu au acces la orele de predare susținute exclusiv online.

Într-adevăr, s-a discutat prea mult și s-a acționat prea puțin.

S-a achiționat atât de lent, încât și în prezent avem elevi din familii defavorizate care nu au acces la dispozitive digitale cu care să se conecteze la cursurile online.

Actualii guvernanți nu mai amintesc nimic despre această problemă, probabil considerând-o rezolvată.

În schimb, ne așteaptă același circ în care membrii ai Executivului să se arate cu degetul unul pe celălalt pentru întârzierea/blocarea unei achiziții foarte importante pentru școli: cele 70 milioane de teste noninvazive.

Ne putem aminti scandalul cu cele 500.000 de tablete promise anul trecut de premierul de atunci, Ludovic Orban, care s-au transformat apoi în 250.000 și care au ajuns câte puține, spre sfârșitul anului școlar (dacă într-adevăr au ajuns toate).

De asemenea, ne putem aminti cum fostul ministru al Educației, Monica Anisie, îi cerea premierului să-l demită pe șeful agenției care trebuia să realizeze achiziția etc..

Ne așteaptă același scenariu și în cazul testelor noninvazive, doar că rolurile vor fi jucate de alți actori.

Cert este că la jumătatea acestei săptămâni am avut doar în Capitală 110 cazuri în care elevii au solicitat suspendarea cursurilor cu prezență fizică în școlile lor.

În acest moment avem două categorii de elevi: unii care vor la școală și fac eforturi mari pentru a rămâne alături de profesori și alții care ar face orice ca să apară câteva cazuri de COVID și să se închidă unitatea de învățământ.

Imaginile cu micii școlari cu palmele uscate de dezinfectant și cu fețele asudate din cauza măștilor sunt impresionante.

Este o imagine în antiteză cu aceea a liceenilor care se îngrămătesc în grupuri fără mască prin diverse colțuri ale școlii, doar -doar va apărea un caz de COVID și vor putea participa la ore de pe telefon, din mall sau din parc.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

MApN angajează 1.000 de oameni. Ce condiții trebuie îndeplinite

Armata Română a anunțat că va face noi angajări în perioada următoare, astfel că cei interesați să aibă o carieră miliară de soldat sau...

Șefii au rezervat toate locurile în TAROM

Compania aeriană de stat TAROM se mândrește cu eficiența: doar un șef la opt angajați. L-am văzut pe purtătorul de cuvânt al TAROM, la sfârșitul...
00:00:58

Câștigătorii Eurovision, trupa Kalush, vor scoate la licitație trofeul cucerit

După ce a revenit victorioasă de la Eurovision 2022, Orchestra Kalush din Ucraina a anunțat marți că își va scoate la licitație trofeul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă