10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăOp & EdSe dezumflă balonul Green Deal!

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul PPE s-a opus acestei norme restrictive de sorginte neomarxistă, Parlamentul European a adoptat-o, la presiunea Comisiei Europene. Acum, ar fi trebuit aplicată, dar majoritatea miniștrilor statelor membre s-au opus implementării sale. Ce va urma?

Practic, Pactul verde european și strategia UE privind biodiversitatea sunt în balon. Iar balonul e în aer. Agenda Natura 2030 e în derivă.

Se vorbește chiar despre punerea sub semnul întrebării a credibilității Comisiei Europene! Ceea ce nu-i rău. Mulți se bucură când văd cum se prăbușește șandramaua diversității, înaripată de ideologia Big Brother.

citește și: Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Oficioasele Bruxelles-ului se tânguiesc că s-au pus colți de dragon în calea luptătorilor pentru schimbarea climatică – asemenea gardului ridicat de ruși pentru a stăvili invazia tancurilor ucrainiene în zonele ocupate. Eurocrații sunt beșteliți și făcuți neserioși. Se clatină stabilimentul pufului de păpădie, ajuns un centru de control și de decizie?

România nu are niciun punct de vedere. Ministrul român al Mediului face pluta

Guvernele naționale nu mai au încredere în deciziile actualului cabinet condus de Ursula von der Leyen. Sigur că România n-a avut niciun punct de vedere contrar. Ne-am obișnuit deja. Chiar mă întreba cineva, dacă tot sunt atât de obedienți guvernanții, ce rost mai are să votăm slugile Bruxelles-ului, când putem vota direct stăpânii? I-am răspuns “wrong.” Ștabii consorțiului de dumicate europlastifiate sunt numiți, nu aleși de vulgul țărilor membre.

Alegerile europarlamentare din vara acestui an pot schimba establishmentul Comisiei Europene, dacă alegătorii votează masiv partidele suveraniste.

Celebrul Green Deal al Comisiei Europene, cu ținta de zero carbon pentru 2050, obiectivul mandatului Ursulei von der Leyen, pare că se zdruncină din temelie.

Partidele ecologiste au fost inventate de KGB

Fermierii pun foc pe instituțiile birocratice. Europenii s-au săturat de constrângerile ecologiste. Nemții și francezii nu mai vor organizarea vieții după canoanele sectare ale dogmei salvaționiste. S-au săturat de lideri păpușăriți de agende bălțate, verzi la fațadă și putrede la interior!

Partidele ecologiste, inventate și finanțate de KGB-ul fostului URSS, au fost preluate de serviciile germane după căderea Zidului Berlinului. 

În lipsa unei viziuni privind dezvoltarea economică a bătrânului continent și a abandonării principiilor fondatoare ale “Europei patriilor,” stângiștii au preluat controlul doctrinar.

Diavolul se ascunde în detalii frumoase

Dar ce urmărea Legea pentru Refacerea Naturii? După principiul “afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul,” edictul eurocrat își propunea să salveze albinele, să refacă 20 % din terenurile rămase în paragină, să ajute biodiversitatea pământului și a mărilor, doar cu schițe pe hârtie. În realitate, dacă ar intra în vigoare norma respectivă, se vor distruge baraje, fermierilor li se vor impune noi restricții, iar europenilor – noi taxe pe emisiile de carbon.

Green Deal-ul a închis minele de cărbuni. Anul trecut, cărbunele a avut pe burse cele mai mari creșteri din istorie. China și India deschid termocentrale pe baza acestui minereu, fără a le păsa de Conferințele ONU privind schimbările climatice.

YouTube video

Sub aura Pactului Verde, capitalismul european se sufocă. Americanii au subvenționat masiv relocările industriale. Sancțiunile impuse Moscovei se resfrâng asupra tuturor cetățenilor țărilor UE. Orice război are un cost.

Prin Legea pentru Refacerea Naturii, se urmărea închiderea termocentralelor pe bază de cărbune, impunerea producătorilor auto de a reduce emisiile de carbon, castrarea libertății naturii de a se reface – un dat de la Dumnezeu, nu de la Mefisto, ascuns sub borurile largi ale salvaționismului de pe trotinetă.

Falansterul ecologist – molia care roade capitalismul

Să fie clar: Green Dealul a urmărit schimbarea paradigmei economice a Europei. Crearea unui falanster ecologic, bun de pus în acvariu, să se mire proștii că broaștele se iubesc cu șerpii. O perversiune ideologică incredibilă, un loc de dat cu capul pentru adepții diversității și renunțării la obiceiurile creștine, rămase încă în Tratatul de  Bază al Uniunii Europene, în ciuda jihadului stârnit de rebelii ecologiști. Firește, plătiți de noii gangsteri ai globalismului.

Războiul din Ucraina, Pactul verde european, stângismul ecologist, importul woke-ismului din SUA, toate au un singur rol: distrugerea capitalismului și crearea unui imens muzeu al făpturilor de ceară. Deja, copiii ne spun că puii sunt crescuți în supermarketuri, că vacile sunt violete și că dinozaurii există în forme cauciucate.

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Dezastrul ideologic al propagandei verzi, al cărui unic scop este îmbogățirea oligarhilor buni ai lumii, are adepți, asta-i nenorocirea. Bill Gates a pregătit deja  zeci de fabrici de carne 3 D, preparată le xeroxuri gigant, nu că n-ar avea clienți.

Dacă ar mai fi trăit străbunica mea, ar fi spus că așa arată sfârșitul lumii.

VOCILE LUMII

Partidul România Puternică

“Natura este dată de la Dumnezeu și se reface singură, fără intervenția directivelor UE. În întreaga istorie, puterea de regenerare a naturii a uimit oamenii de știință.

Opt state membre ale Uniunii Europene au respins Legea privind Refacerea Naturii, detonând practic fundamentul politicilor comune privind schimbările climatice și pretenția birocraților de a crea o zonă de Zero carbon și Zero industrie.

Sub aura malefică a Agendei de mediu, economia Europei a ajuns în recesiune tehnică. Până la criză e doar un pas. Prosperitatea mult visată a fost călcată de șenilele ideologice ale corectitudinii politice,” se spune într-un comunicat al Partidului România Puternică.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Țările din UE nu sunt încă hotărâte să trimită sisteme Patriot în Ucraina

Miniștrii europeni au declarat luni că analizează de urgență modul în care pot oferi mai multă apărare aeriană Ucrainei, dar nu s-au oprit la...

Caz controversat în Bulgaria. L-a demis pe ministrul de externe și a preluat el postul

Decizia premierului interimar bulgar, Dimităr Glavcev, de a demite ministrul de externe, Stefan Dimitrov, la doar două săptămâni de la numirea acestuia în post,...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă