7.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Primar nou, interese imobiliare vechi

Se pare însă că noul edil Ciprian Ciucu nu vede aceleași priorități pentru sectorul său, pe care le văd și cetățenii.

Bucureștenii din sectorul 6 ar vrea să vadă străzi laterale asfaltate, blocuri amvelopate și gunoiul strâns în timp util.

În schimb, primarul Ciucu este foarte grăbit să rezolve probleme arzătoare ale rechinilor imobiliari.

Prima țintă este parcul Universității Politehnica din București (UPB).

Sub ideea că vrea să redea un spațiu de recreere locuitorilor din sectorul său, primarul Ciucu cere Consiliului General al Municipiului București să-i ofere administrarea parcului Politehnicii.

Cu siguranță nu cererile  cetățenilor stau la baza acestui demers al administrației locale, ci disperarea dezvoltatorilor imobiliari care au ridicat și ridică blocuri în zonă.

Prețurile ridicate ale noilor locuințe sunt justificate și prin amplasament, faptul că viitorii locatari vor avea la dispoziție un parc impresionant în care să se plimbe nestingheriți.

Decizia conducerii UPB de a închide parcul pentru public a fost o lovitură grea pentru afaceriștii imobiliari din zonă.

Dar, acum, rechinii care înconjoară Politehnica au un mare as în mânecă: primarul.

Într-adevăr, nu se poate discuta momentan despre o înstrăinare a terenului UPB, dar… Încet, încet.

Un exemplu elocvent se află la câțiva metri distanță, tot în zona Cotroceni, unde din Grădina Botanică a Universității din București afaceriștii imobiliari au mâncat puțin câte puțin, până la terenuri impresionante.

Cert este că studenții politehniști se vor putea întoarce la cursuri printre manele și fumul grătarelor încinse, ca până nu cu mult timp în urmă, de locatarii care și-au achiziționat apartamente în zonă, dacă primăria ia parcul.

Coincidență sau nu, destule persoane care și-au achiziționat apartamente noi în zonă lucrează sau au lucrat în administrația publică locală sau centrală și în serviciile de informații.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă