13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPNL se bolșevizează

PNL se bolșevizează

Cum de a reevaluat-o Orban pe Raluca Turcan, după ce a făcut-o albie de porci? De ce a trimis pe pozițiile reprezentative din guvern oameni cu loialitate îndoielnică? De ce a demisionat din funcția de premier și nu a deschis cu un an mai devreme războiul cu Iohannis? Acum vorbește despre pisicile arătate de sistem. Mai un pic și acuză statul paralel, devine un nou Liviu Dragnea.
Cine l-a propus pe Florin Cîțu premier? Nu Ludovic Orban? Nu credea că îl va concura la președinția partidului.

De ce nu capitulează liderul PNL?

Orban e pe un trend descendent. Se vede cu ochiul liber. Ar fi trebuit să-și anunțe partenerii de conducere pentru moțiunea de la Congres. Amână. Tot mai mulți dintre loialiști s-au retras. De ce nu-și negociază ieșirea sub scut, mă întreabă un vechi liberal?

Trendul actual din PNL e în favoarea lui Florin Cîțu

Marea greșeală a lui Orban a fost că și-a îndepărtat oamenii cumsecade.
În plus a deschis prea multe fronturi de luptă. Și contra lui Klaus Iohannis. Și a lui Eduard Hellvig. Cât despre PSD, nici nu poate fi vorba.
Conform statului partidului, la Congres vor participa 5.000 de delegați. Jumătate sunt aleșii locali, consilieri, primari, președinți de consilii județene, parlamentari, iar cealaltă jumătate, compusă din baza partidului.
Actualul președinte mizează pe voturile celor de jos, fără a lua în calcul presiunile imense exercitate asupra lor.

Unde se ascund neo-bolșevicii?

De partea opusă, prăpădul. Oameni pe care nu i-ar vota nici portarul, dispuși oricând să trădeze pentru privilegii de moment, veleitari recunoscuți, ambițioși și plini de tupeu, simple trestii, nu pot compune alternativa liberală. Ei sunt neobolșevicii de azi.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Auzim că există tensiuni și în #echipacâștigătoare, că cel puțin cinci indivizi, având calități îndoielnice, se bat pentru un post de prim vicepreședinte. Că e Raluca Turcan, Rareș Bogdan, Virgil Popescu, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, tot un drac. Sunt mai mulți candidați pe un loc decât la Medicină.

Euforia naște monștri

Entuziaștii se văd pe cai mari. Din prea mare fericire, nu văd că misiunea lui Florin Cîțu e schimbarea totală: trecerea de la liberalismul național la progresismul internaționalist. Numai cei care n-au parcurs obstacolele istoriei și n-au înțeles nimic din ce se întâmplă la nivel mondial pot crede că în PNL se schimbă doar generațiile.
Europa birocraților bruxellezi se sufocă de indignare la presiunea suveraniștilor europeni, vârf de lance fiind Viktor Orban și Jaroslaw Kaczyński.

Misiunea lui Iohannis: o stânga-nprejur camuflată

Pentru a primi o funcție europeană, Klaus Iohannis trebuie să livreze occidentului un mega partid, în contrapartida celor conservatoare din Europa de Est.
Odată ajuns Florin Cîțu președinte al PNL, nicio stavilă în calea unificării cu USR-PLUS nu va mai exista.
În România nu se mai face politică națională demult. Liderii sunt controlați prin serviciile secrete și cu amenințările DNA.
Suntem singura țară din fostul bloc socialist în care ambasadele fac legi și hotărăsc politicile publice.
Și în Italia a mai existat un control străin exercitat asupra puterii politice, dar totul s-a reglat din mers. Acum e mai mare corupție decât înainte de Mani Pulite, dar nicio putere occidentală nu e deranjată de starea de fapt.

La Aachen s-a stabilit schimbarea de tură

Am fost printre puținii jurnaliști care au comentat prezența lui Klaus Iohannis la semnarea acordului secret de la Aachen dintre Angela Merkel și Emanoil Macron, unde se pare s-a stabilit o nouă direcție europeană. Doar nu o fi stat Klaus Iohannis în poziție de ficus la summit-ul celor două mari puteri europene? A primit și el o misiune. Fiind singurul care știe conținutul secret al acordului, paralel peste Tratatul de bază al UE, e de încredere, de la sine înțeles.
Ce s-a stabilit acum trei ani la Aachen? Că după o lungă hegemonie germană, va urma una franceză. Macron trebuie servit cu un mega-partid progresist.
Atât i-a fost partidului lui Brătianu, făuritor de țară și călăuzitor al națiunii române.
Nu știu ce vor mai căuta foștii pediști. Cum se vor mai învârti ei în cerc, atunci când problema fuziunii cu USR-PLUS va fi pusă pe masă. Pe cine vor mai reprezenta ei?

Neoliberalii vor defila cu zmeele progresiste

Criza urechilor de cal pare a fi devastatoare printre liberali. Hămesită după poziții, putere și bani, noua generație liberală are orbul găinilor. Nu conștientizează că fără rădăcini sunt pene în vânt, iar palele de vânt sunt la ei, cei care ridică zmeiele progresului.
Cum va arăta noul PNL? Cu cearșafuri curcubeu, cu ideologia BLM și cu noua religie a ”cancel culture,” viitoarea doctrină de aruncat statuile la gunoi.

Agenții corectitudinii vor rade tot. Exact ca bolșevicii care au trimis autenticii liberali să moară în pușcării.
Peste cripta de la Florica, dacă nu va fi arată, se va pune triumfal steagul progresismului. Să nu ziceți că nu v-am spus!
 
Vocile lumii
Simona Ionescu
Editorialist evz.ro
 


”După pierderea alegerilor, Orban a reușit să-i aducă în Palatul Victoria pe colegii Alinei Gorghiu, inclusiv pe Cîțu, deși PSD câștigase alegerile. Acum, „maurul” Ludovic poate să moară în aplauzele alor lui. Mai democratic decât atât nici că se putea”, este de părere Simona Ionescu, editorialist la ziarul ”Evenimentul zilei.”
 
 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă