19.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPaharnicul licuricilor și politrucilor strigă: Politrucii!

Paharnicul licuricilor și politrucilor strigă: Politrucii!

Vreau să stabilim de la început: în democrație, oricine are dreptul la opinie, inclusiv politică, deoarece politicul este factor decizional în viața noastră de zi cu zi, în primul rând, în postura de cetățeni.

În același timp, apreciez o veche zicală românească: “Râde ciob de oală spartă”.

Din nefericire, societatea românească – școala implicit – este infectată de ipocrizie.

Clasa politică se hrănește din ipocrizie, iar cei care fac un mic pas în spate joacă apoi rolul specialiștilor/profesioniștilor, suferind aparent de amnezie, uitând întregul lor trecut militant pentru o singură cauză personală: influență, putere, grandoare.

Slugile de ieri, marii intelectuali de astăzi.

Din păcate, așa se poate rezuma “elita” politicii și așa-zisei intelectualități, a mediului universitar.

Doar un exemplu: purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, care, ca prin minune a aflat cu două luni înainte de finalizarea concursului public că va fi angajat în administrația instituției de învățământ superior, afirmă public “Jos Iohannis!”.

În sistemul de învățământ preuniversitar, am avut mai multe cazuri de profesori sancționați pentru că ar fi răspândit opinii politice, că “au făcut politică în școală”.

Dar în sistemul de învățământ superior vorbim de autonomie universitară.

Sunt total de acord cu aceasta și cu libertatea de exprimare, pentru care s-au sacrificat foarte mulți români, dar mă dezgustă impostorii care profită de această libertate.

Fostul purtător de cuvânt “băgat pe gât” lui Traian Băsescu – oricum, îi plăcea să toarne pe gât fostului marinar – dă acum lecții de moralitate, din postura de imagine a unei instituții de învățământ etalon.

Un purtător de cuvânt ce se mândrește cu cariera pe lângă animalul politic Băsescu, “ales”, după cum a declarat chiar el, de rectorul UB, care își reneagă cariera politică.

Strângătorul de semnături pentru partidul lui Băsescu, cel care anunța gloria formațiunii, și-a câștigat primul mandat de rector, după ce afirma în campanie că nu a făcut niciodată politică.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă