16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiKovesi reloaded

Kovesi reloaded

Surse din interiorul alianței USR-PLUS susțin că Dacian Cioloș l-ar fi rugat pe Dan Barna să nu candideze la viitorul Congres, pentru că nici el nu o va face. Ideea care circulă tot mai insistent e că s-ar prefera un președinte neconflictual. Numele lui Cătălin Drulă e tot mai des pronunțat.

Dacă Ciolacu a lăsat porțile larg deschise lui Mircea Geoană se pare că și USR-PLUS va face același lucru pentru Laura Codruța Kovesi, dorită la Cotroceni, de unele puteri aliate.

Poporul alege, sistemul numără voturile

Sistemul naște președinți. E limpede. Vede și măgarul. Dar nu singur, ci în complicitate cu stăpânitorii lumii. Alegătorii sunt mase de manevră. Un președinte, nu numai în România, e prestabilit. Lecția alegerilor din SUA, din noiembrie, rămâne antologică. Sistemul a furat de a rupt, dar magistrații n-au probat crima electorală. Doar nu s-ar fi putut schimba paradigma că “poporul își alege alesul.”

Mai știe cineva de unde a învățat Stalin deviza: “nu e important cine votează ci doar cine numără voturile?” Din SUA, zic cercetătorii de azi.

Votul electronic e sfârșitul democrației elective. Asta nu i se spune alegătorului, convins că votul său contează.

Un soft decide președintele desemnat de către sistem. Și nu masa votanților.

Orban nu trebuia să se autopropună candidat. Greșeală fatală

Dacă a greșit ceva Ludovic Orban e că și-a anunțat candidatura la președinție, fără să-l fi întrebat pe Marele și Puternicul Nevăzut, dacă el se califică pentru poziția respectivă. Și de aici disconfortul și depresia afișată.

Viitorul președinte al României e negociat între Germania, SUA și Franța. Nu cred că cititorii mei fideli se îndoiesc de asumpția pe care o fac. Demult ne-am pierdut suveranitatea. Toți politicienii, prin europenismul debordant, n-au făcut decât să slujească noii stăpâni ai lumii.

Cine va fi alesul, urmașul lui Klaus Iohannis? Dintr-o perspectivă liberală, ar fi Florin Cîțu, creat pentru a fi o sculă de sistem. Numai că Marele și Puternicul Nevăzut, o uniune internațională de interese politice și economice, cuprinzând șefi de state, hegemoni economici și jucători pe burse, are deja omul pregătit.

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Nu e nici Dacian Cioloș, nici Florin Cîțu, nici Ludovic Orban, ci Laura Codruța Kovesi, a cărei bărbăție statală a fost probată și acceptată de puternicii lumii.

Flerul nu m-a bătut decât arareori. Luați teza mea ca un scenariu de lucru. Nu sunt fericitul posesor al calității de clarvăzător.

Dar ce urmează în România poate fi comparat cu scenele din filmul Matrix reloaded. Toți să se dea deoparte, într-un oarecare timp pentru a veni “aleasa.”

Kovesi intră-n pâine

Laura Codruța Kovesi, prin EPPO, Parchetul European, își intră în pâine. Mai contează că cinci state europene nu recunosc instituția de forță?

Doar nu o să dea Germania, Franța, Spania, marii lor oameni de afaceri în primire că au gestionat prost banii europeni. Ținta ei este România.

Vă mai întrebați de ce nu apare niciunde informația că recent, mai marii unui serviciu secret au dijmuit, departe în Kuweit, oamenii de afaceri români, cu probleme în justiție, astfel încât să li se ascundă dosarele deschise la DNA?

Procurorii europeni delegaţi în România vor acţiona în numele Parchetului European (EPPO) şi vor avea aceleaşi competenţe ca procurorii naţionali, în ceea ce priveşte investigaţiile, urmăririle penale şi trimiterea în judecată. Deja au apărut tensiuni în DNA. Cei de la vatră sunt nemulțumiți că vin cei șase colegi ai lor cu lefuri de 20.000 de Euro și se vor folosi de logistica lor.

Apostol Bologa, pardon Crin, un alt personaj decât cel cunoscut din “Pădurea Spânzuraților”, actualul șef al DNA, se plângea pe la instituțiile de presă obediente că ba n-are bani (bugetul DNA e de 40 de milioane de Euro), ba că SRI nu-i mai dă înregistrări.

Aici e cheia. Pe timpul mandatului lui Eduard Helvig, SRI nu a mai căzut în capcana anticonstituțională de vânat victimele și de livrat carne de tun abatorului anticorupției.

Noii teutoni vor fi desculți, fără SRI

Fără înregistrări și fără structura SRI (decizia CCR, bat-o vina!), procurorii, fie ei chiar europeni, la leafă, nu la condiție, vor trebui să se folosească de tovarășii lor din DNA și de instrumentarul românesc de luptă împotriva celor corupți. Dar dacă securicii nu mai livrează probe, procurorașii cu simbria noilor teutoni vor fi în budă.

E clar că în țările europene, Laura Codruța Kovesi nu va mișca niciun pai din pălăriile de paie ale mai marilor antreprenori europeni.

Dacian Cioloș (străinul de la Doina Cornea din poartă) o pregătește în mare taină. Vrea ca ea să fie aleasa. Și a Franței și a Germaniei și a SUA, de unde și-a luat prima locotenență.

Stăm ca fraierii și ne uităm la războiul Cîțu-Orban și nu vedem cogeamitea Matrixul ce ni se pregătește.

A murit femeia războinică din Matrix?

Puțină lume își mai aduce aminte de Trinity din filmul Matrix, femeia războinică. Ea apare, apare pentru prima dată la începutul filmului, într-o conversație telefonică cu Cypher, un personaj din povestea SF, care se aude pe ecran. Într-o cameră de hotel murdară, Trinity stă de vorbă cu o serie de agenți secreți, pentru crearea unor programe menite să controleze Matrixul împotriva rebelilor.
În filmul nostru, rebelii sunt oamenii de afaceri români care nu vor să se predea total și care nu vor să cotizeze.
Păi de ce are nevoie Zeița Anticorupției de bani? Păi, chestiunea nu e așa de simplă cum pare. Interviurile din marile cotidiane ale lumii, The Guardian, The Economist sau New York Times costă. Sau v-ați închipuit că poveștile acelea, cât de dedicată era baschetului și cum visa cu ochii deschiși la curățarea lumii de păcate? Să fim serioși. Are o foarte puternică și bine servită rețea de propagandă, dar care trebuie plătită?
De unde să ia banii mai ușor? De la oamenii de afaceri români, că doar nu de la hipermarket-uri, atât de protejate de ambasadele, care au tupeul să servească miniștrilor și legi gata făcute.
Teroarea și asuprirea magnaților români nu va mai fi scenariu de film. Ca orice asuprire are rolul să înspăimânte sufletele curate. Naivii vor alege “aleasa” prestabilită.
 

Vocile lumii

Matrix Reloaded

Film

Matrix reloaded este al doilea film al trilogiei cu numele Matrix. Explorează războiul între umanitate și inteligența artificială. Trinity e femeia războinică. Moare în cele din urmă? Dar a servit umanitatea.

Matrixul s-a întins deja peste români, dar nu se vede. Există o ceață primordial.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă