1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeOp & EdÎncă un buget rușinos pentru Educație

Încă un buget rușinos pentru Educație

Pe rând, din opoziție, PNL și PSD s-au acuzat de subfinanțarea Educației, acum și-au dat mâna pentru îngroparea Învățământului.

Legea Educației Naționale 1/2011 prevede alocarea a minimum 6% din PIB pentru Educație.

Cea mai puternică guvernare PNL – PSD – UDMR nu vrea să aloce nici măcar jumătate din acest procent, pregătind, potrivit proiectului de buget, doar 2,28%.

Aceasta, în condițiile în care, cum recunoștea chiar ministrul Sorin Cîmpeanu, trebuie luate măsuri pentru recuperarea cât mai grabnică a pierderilor acumulate în pregătirea elevilor, în ultimii doi ani de pandemie.

Dacă în acest moment, școala românească se află la ATI, prin continuarea subfinanțării sistemului educațional în 2022, guvernanții nu fac decât să o decupleze de la aparate.

Cu siguranță, vina va fi aruncată tot pe profesori, care mai au “tupeul” să-și ceară și drepturile salariale restante de doi ani.

Bugetul pe 2022 este încă o dovadă a ipocriziei politicienilor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă