31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăOp & EdOpiniiÎmpăratul Orban, ultimatum pentru slujitorii din școli

Împăratul Orban, ultimatum pentru slujitorii din școli

Șeful Executivului a declarat, la Ministerul Educației, cu doar câteva zile înainte, că, în opinia sa, “profesorii care refuză să facă ore online nu ar trebui să fie plătiți” și “nu au ce căuta în învățământ”.

În plus, șeful Guvernului a declarat că membrii Executivului vor modifica și legislația în vigoare, pentru a putea lua astfel de măsuri de sancționare a cadrelor didactice.

Vine în minte o întrebare firească: Dacă profesorii care nu fac ore online nu trebuie plătiți, un ministru al Educației sau un prim-ministru, incapabili să asigure mijloacele tehnice necesare, pentru desfășurarea cursurilor fără prezență în unitățile de învățământ preuniversitar, sau de protecție sanitară penru elevii și cadrele didactice, nu ar trebui să mai primească salarii?

Premierul vorbește despre profesorii care refuză să organizeze cursuri online, în condițiile în care avem foarte multe localități în care și semnalul telefonului este slab, nici nu mai existând discuții despre o conexiune bună la internet.

Ludovic Orban pare să nu cunoască aceste lucruri, petrecându-și timpul doar prin birouri sau alte localuri din Capitală.

Premierul a intrat puternic în campanie pentru alegerile parlamentare și folosește metoda pentru care îi arăta cu degetul pe reprezentanții PSD din parlament: decizii populiste.

Da, sunt mulți părinți needucați nemulțumiți de profesori și de școală în general, iar aceștia s-ar bucura să vadă că premierul PNL le dă în cap cadrelor didactice și ar da și ei cu ștampila pe liberali.

Să li se taie salariile profesorilor, să devină, eventual, sclavi ai needucaților și prostimea va vota satisfăcută că a fost răzbunată: România Educată!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă