1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeOp & EdE circ la USR. Suntem însuflețiți de #slavă

E circ la USR. Suntem însuflețiți de #slavă

Conducerea centrală a Uniunii Salvați România i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista europarlamentarilor. Cum s-ar zice băieții lui tata – Sistemul – s-au lepădat de ea.

Aveau nevoie de o locomotivă electorală. Ei, simandicoșii cu cerceluși în urechi și cu trotinete în fața blocurilor rezidențiale, se temeau că nu-i vor mai vota nimeni. Au pus-o pe Lasconi, cap de listă la europarlamentare, să le tracteze făpturile puhave. Învolburând spuma mării progresiste, au tocmit-o pe ea, primărița din Câmpulung Muscel, o bună promteristă. Credeau că dă bine pe marile ecrane ale propagandei neomarxiste, vopsite în dreapta necanonică. O considerau pur și simplu potrivită pe doamna Lasconi pentru simplu fapt că nimeni nu știa nimic despre dumneaei și, ca atare, nu existau umbre în stare să ascundă scorbura ielelor cosmopolite.

Au dat-o peste noapte la câini. Motivul? Ar fi recunoscut pe pagina sa de socializare că a votat “Da” la referendumul pentru familia tradițională.

citește și: Consecințele autodenunțului lui Patrick Mouratoglou

Bahmu a sărit calu’

Însăși fiica sa, în acord cu majoritatea anticreștinilor din mișcarea de largă respirație tefelistă, s-a arătat dezgustată, într-un clip pe Instagram, de atitudinea mamei ei.

Încă de dimineața zilei cutremurului politic, am ascultat, asemenea altor jurnaliști sau critici ai USR, editorialul video al Adrianei Bahmuţeanu. Sigur că m-am distrat, deși nu agreez limbaje triviale în spațiul public. Bahmu, nu că a terminat-o ca personaj public, pur și simplu a desființat-o! La doar câteva ore, a sărit și fiica Elenei Lasconi, pentru ca, într-un moment apoteotic, de-a dreptul astral, Cătălin Drulă să anunțe verdictul final: afară de pe listă.

Drawing of President Macron by Drula
Desen Ștefan Popa Popa’S

În tot circul media creat artificial, s-a vârât în poză și Clotilde Armand, strigând la ea: “Treaba ta nu este să spui cu cine să se căsătorească. Cum să intervină statul în familie.” Replica a ieșit ca din tun. Primărița din Câmpulung Muscel, cu două străzi pe hârtie și nicio realizare, a criticat-o pe colega de la sectorul 1 că nu este în stare să compună o majoritate.

Cât despre Cosette Chichirău, Lasconi a spus că n-a mai auzit demult de ea, aceasta demisionând din partid “de prea multă plictiseală.”

Reper, formațiunea chistică a progresismului, nu prea mai există

În ciorba casei, a intrat și deputatul Andrei Lupu, rămas alături de Dacian Cioloș, liderul care nu mai există în front-line, fără sprijinul structurilor paralele de putere. Acuză înalta conducere multicefală că s-a inspirat din monstruozitatea populistă, dând ghes credințelor creștine. Cum să vorbești despre Dumnezeu în casa Dracului?

La USR se întâmplă lucruri. Se zice că și publicitatea negativă e tot publicitate! Doar că armatele de căuzați se satură repede și caută noi propte politice.
Totuși, ansamblul de vorbe aruncate devine un carnagiu de imagine pentru partidul lui Drulă, politrucul candidat al Timișoarei, care n-a făcut nimic pentru alegătorii săi exaltați.

„E vremea zidirii, e vremea dărâmării” – avea să spună Ecleziastul. Dar formula de bază a existenței cetăților nu e înțeleasă în casa necreștinilor.

Am fost primii care le-am înțeles devenirea neomarxistă

Ce se întâmplă în USR nu este preocuparea noastră, a criticilor lor constanți. Când am pus pecetea de partid neomarxist, am fost luat pe sus de cohorta de jihadiști ai rețelelor sociale. Era vremea când securicii, la semnalul American Chamber of Commerce in Romania AmCham, scoteau tinerii frumoși și liberi pe străzi. Acolo, în vâltoarea manifestărilor și a asprelor lovituri de pet în asfalt, s-a născut formațiunea nouă (nu vouă) a Uniunii Salvați România – un  partid de ambasadă și de sistem.

Încrederea în formațiunea de iele securiste a crescut îngrijorător de mult, prin anii 2020. Nu mai puteai nici să te contrazici cu noii junimiști, orbiți de propagandă. Repetau ca morile stricate lozincile create în laborator. Aveau anticorupția-n gură, precum sugacii biberonul. Se credeau mai tari ca fularul iarna!

YouTube video

Pentru că nicio pacoste nu vine singură, Ludovic Orban s-a înhăitat cu reprezentanții USR și la guvernare, loc în care au făcut praf orice idee de administrație. Să ne mai amintim cohorta de tricicliști îmbrăcați în negru ai lui Vlad Voiculescu, care terorizau toți directorii din Ministerul Sănătății, anunțând apocaliptic că în rucsăcelul lor stă cutezanța, mărirea și slava? Înarmați cu lozinca, etalând gleznuțele goale și epilările de pe piept, vajnicii căuzași ai Ordinului de salvare și-au scuipat în palmă: ei sunt viitorul nibelung al țării.

S-au întins peste patru primării, ca pecinginea! Au făcut praf orice regulă de administrație. Și-au adus impostorii în posturile de comandă. Prin abuz, forță și dictat, au violat orice demnitate publică.

„Pentru că prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul,” toți marțafoii curentului schimbării s-au declarat necredincioși, ca să fie treaba oablă.

Nu se dau plecați!

S-au zidit în temeliile administrative cu armele lor iacobine! Amenință că nu mai pleacă. Se leagă de ziduri. Varsă foc. În spatele lor nu mai e nici spatele tatuat al fetelor de pe centura politică, dar ei persistă.  

La capitală, Nicușor Dan e tot mai firav electoral. Deși neasumat politic de către uniunea pe care, culmea, tot el a creat-o, rămâne fără suflu în curentul de disoluție al așa-zisei forțe de dreapta.

Cât tupeu? La fel ca Diavolul, s-au îmbrăcat în straie aristocrate, pozând că ei sunt noii boieri. Având în spate rețeaua foștilor profitori ai Securității, s-au crezut împărați.

Lipsa de ideologie, orgoliile nemăsurate, incultura politică, incapacitatea liderilor de-a coagula idei, oameni și fapte, doar cu vocile răstite din golurilor minților, posedații de necuvințe îi vor scoate din arena politică.

Habar n-am cine le va face parastasul. Există cioclii destui. Nimeni nu rămâne neîngropat. Nu le va plânge nimeni de milă la catafalc. Crematoriile sunt pline de suflete moarte.

Cea ce s-a dorit a fi un partid de tuberoze s-a înfrânt în festivalul democrației. C’est la vie.

Vocile lumii

Andrei Lupu

Deputat REPER

Portrait of Andrei Lupu

„O să-mi spuneți ca exagerez spunând ca noul USR e fostul AUR, dar citiți cu atenție declarațiile doamnei Lasconi care patinează pe mai multe direcții populiste. E anti-avort și crede ca rolul europarlamentarului este de a aduce bani europeni. Este tardiv să discutăm despre cine am fost, dar văd unde s-a ajuns.

De la fostul premier care a devenit primul președinte de grup european, prea „dictatorial” pentru un partid care trăia din festivalul democrației s-a ajuns la o doamnă care promovează cauze auriste, pusă cu mâna pe lista pentru a salva ceea ce a fost speranța unei Românii europene, scrie în PressHub, deputatul Andrei Lupu, trecut la Reper, un partid de mansardă.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:01:42

VIDEO. UE ajunge la un acord istoric pentru reglementarea inteligenței artificiale

Oficialii UE au ajuns la un acord privind normele care reglementează utilizarea inteligenței artificiale, a declarat vineri, 8 decembrie, șeful industriei UE, Thierry Breton,...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...
Ultima oră
Pe aceeași temă