7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăOp & EdDenunțătorii baronului roșu

Denunțătorii baronului roșu

Arestarea baronului roșu, Dumitru Buzatu, este comentată în fel și chip. Marcel Ciolacu l-a exclus rapid din PSD, spălându-se, ca Pilat din Pont, pe mâini. Nici că l-a înghițit vreodată. Însă cangrena de pe fața partidului de guvernământ rămâne, oricâte chiuretaje estetice vor mai fi făcute.

Să reluăm firul arestării de vineri seara! Lăsăm la o parte obiceiul procurorilor de a sălta victima vinerea, când judecători sunt în weekend. Reținerea unui inculpat nu trebuie să depășească 24 de ore, așa prevede Constituția din 2003. Sâmbătă, magistrații au lăsat deoparte zilele libere și au decis arestarea baronului.

Fapta

La scurt timp după plecarea de la ferma piscicolă din satul Cârja, Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, de polițiștii judiciariști și de procurori, cu o geantă plină de bani în portbagaj, 1,25 milioane de lei. La început, liderul PSD Vaslui s-a bâlbâit. A pretins că sunt din economii, apoi că s-a împrumutat de la denunțător. Banii ar fi reprezentat mită pentru decontarea unor lucrări de 12 milioane de lei.

citește și: Excepționalismul românesc domină regiunea

Discuțiile criptate dintre baron și antreprenor au făcut deliciul publicului, un public avid de sânge pe pereți.

Dintr-un singur foc, s-au împușcat doi iepuri: Ciolacu a scăpat de incomodul Buzatu, statul de drepți și-a făcut numărul, ieșind din amorțire.

Semnalul e deja dat. Urmează alții.

Foto: Inquam

Mulțimea care s-a bucurat de arderea pe rug a baronului nu mai ține minte că anticorupția e un fel de inchiziție, pedepsind doar ereticii sistemului.

Nu o să vedem niciodată vreun arestat dintre CEO-iștii multinaționalelor, dați cu factorii de protecție ai ambasadelor! Se știe că în orice supermarket, dacă vrei să introduci produse pe raft, e nevoie să dai șpagă. Acest aspect n-a fost niciodată cercetat de oamenii legii. Unii chiar cred că între privați nu există mită. Fals. Dacă de autorități se ocupă DIICOT și DNA, Parchetul General poate fi oricând sesizat. Dar de ce nu există denunțători și din contractele private?

Anticorupția de alții inventată

Aici e șpilul. Instituțiile de forță nu sunt interesate de eradicarea flagelului corupției, care a cuprins ca o pecingine țara, ci doar de decapitarea unor personalități care strică feng-shui-ul dictat de hegemon.

Ani de zile, în România au avut loc arestări pe bandă rulantă. Oameni de afaceri celebri, primari, politicieni au fost săltați “noaptea ca hoții.” Cretinopații dansau prin piețe. Chiar unul, care avea să ajungă premier prin colaborarea cu sistemul, a fost surprins la un miting, când cânta: “cine nu sare / ia condamnare!”

Idiocrația – desfășurată în chip de salvare a țării – nu știe că mulți au fost arestați abuziv, că după ani de zile, Înalta Curte de Casație și de Justiție a decis: “fapta nu există.”

Am spus-o de zeci de ori: lupta anticorupție este instrumentul de opresiune al hegemonului, pentru controlul total al oamenilor cu putere economică și financiară.

Vă mai aduceți aminte cum a fost săltat Gică Popescu, pentru a nu câștiga funcția de președinte al Federației Române de Fotbal? Instituțiile represive au făcut culoar pentru un Gică SRI.

Mituitorul nu mai e pedepsit, ci răsplătit

Dacă și cu parcă se plimbau pe-o barcă. În Codul Penal clasic, darea de mită era pedepsită la fel ca luarea de mită. Dar cine să mai bage în seamă acest mic, mare amănunt? Denunțătorii devin colaboratori ai sistemului și li se pare că vor fi protejați pe viață.

Generația mea a disprețuit total turnătorii, considerându-i oameni de nimic. Azi, ei sunt sub aure și strălucesc în mintea norodului, imbecilizat la maxim de rețelele sociale.

Mai are rost să ne amintim cine e denunțătorul principal din ultima ispravă a DNA, care a arătat vineri că încă mai este în viață? Puțină lume a sesizat inelul de putere care l-a ștrangulat pe baronul nefrecventabil. Cu îngăduința cititorului, răbdător să buchisească tainele arestărilor spectaculoase, vom demantela toată încrengătura de interese PSD-iste.

Principalul denunțător e Emil Savin, poreclit Farmazon, regele asfaltului din Vaslui. Se zice că, în anii ceaușismului, era șofer la un mahăr de CAP! Azi, derulează prin morișca sa de firme zeci de milioane de euro doar cu statul.

Parandărătul e deja un obicei în statul român, nu că în alte state n-ar fi la fel. Dar de ce cad doar oamenii nefrecventabili? Colaboraționiștii nu au aceeași practică? Ei nu se dedulcesc la bunătăți?

Caracatița denunțătorilor

Este cunoscut că fiecare decident are un mișciulică – buzunare largi. De ce s-a dus Buzatu să ia banii personal? Fiindcă a avut încredere în sistemul pus la punct, chiar de el, când era în maximă formă de putere. Nici musca nu prindea vreun contract, dacă nu era pesedistă. Baronul a fost dat la câini de oamenii săi de casă. Și aici e schepsisul dilemei. L-au executat colegii din PSD, cu girul lui Ciolacu? Nu știm, însă ne mirăm cum de doar proscrișii cad pe înregistrări, iar țucalarii și pupătorii de clanțe ale ambasadelor sunt bine mersi. Trăiesc și se hrănesc din banul public.

Ginerele denunțătorului, Eduard Popică, e parlamentar PSD. Este și finul lui Adrian Solomon, alt parlamentar PSD, expert în vacanțe de lux, fost viceprimar la Bârlad, cu mari aspirații de a ajunge candidat pentru șefia CJ Vaslui, fiind susținut de Marcel Ciolacu. Isprăvile celui din urmă, în lupta cu Diana Șoșoacă, sunt antologice.

Încrengătura de interese pesediste l-a decapitat pe Dumitru Buzatu, după principiul “altul mai gras, că ăsta s-a ras!”

Vocile lumii

Vremea nouă

Ziar local

“Trei pesediști importanți au pornit lupta pentru râvnitul trofeu: președintele Organizației PSD Vaslui. Practic, în acest moment, organizația este împãrțitã în trei poli de putere: primarul – Jan Ciupilan (Huși), deputatul – Adrian Solomon (Bârlad) și vicepreședintele CJ – Ciprian Trifan (Vaslui). Cu mențiunea cã la Vaslui, lucrurile sunt mai complicate pentru cã aici încã activeazã Tudorel Buzatu și „tovarãsii” sãi, din grupul „Mândri cã suntem vasluieni!” – notează ziarul local Vremea nouă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Vin întăriri pentru Șumudică! Transferul lui Denis Ciobotariu aproape de a fi realizat

Rapid caută soluții pentru a întări echipa în vederea calificării în play-off-ul Superligii, iar Denis Ciobotariu este una dintre țintele principale ale lui Marius...

Acord istoric în industria auto: Honda, Nissan și Mitsubishi își unesc forțele

Producătorii japonezi de automobile Honda și Nissan au anunțat intenția de a fuziona, formând astfel al treilea cel mai mare producător auto din lume,...

Călin Georgescu amenință noul Guvern și pe Klaus Iohannis: Veți regreta orice decizie luată împotriva poporului

Georgescu a calificat actuala conducere drept o „haită politică” care a instaurat un guvern „ilegitim” Călin Georgescu, fost candidat la președinție, a lansat o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă