15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDeca, doar oralul la Bacalaureat

Deca, doar oralul la Bacalaureat

Probele de competențe – cele orale – din cadrul examenului național de bacalaureat nu s-au mai susținut anul acesta, ministrul Educației, Ligia Deca, luând decizia de a le echivala, din cauza grevei angajaților din sistemul de învățământ preuniversitar.

Am putea spune că această eliminare a probelor orale, total lipsite de importanță la examenul maturității, este marele câștig pentru elevi, în urma protestului de amploare al dascălilor.

În schimb, ministrul Ligia Deca excelează la probele orale, cu alte cuvinte, la vrăjeală.

Miniștrii care s-au perindat la Educație au vrut mereu să iasă în evidență cu ceva în timpul Bacalaureatului, probabil ca să vadă partidul că au bifat și acest episod.

Așa, ca un politruc cu aspirații înalte, și Ligia Deca aruncă declarații războinice, amenințând cu măsuri drastice pentru cei care au fraudat sau au încercat să fraudeze examenul maturității, în această sesiune.

Ministrul a făcut din țânțar armăsar eventuala publicare a subiectelor pe internet, doar pentru că a constatat o creștere a căutărilor.

Întotdeauna s-au căutat subiectele pe internet la scurt timp după începerea examenului, chiar multe site-uri de știri speculând momentul pentru a-și crește accesările.

Niște titluri în care să apară “subiecte Bac” nu înseamnă fraudarea examenului.

Dacă au fost respectate regulile examenului și elevii nu au avut acces la telefoane sau alte dispozitive, atunci puteai să publici subiectele fără problemă, după începerea probei.

În cazul în care au existat candidați care s-au folosit de dispozitive pentru a frauda și nu i-ai eliminat în timpul probei, oricum nu mai poți face nimic.

Singurul lucru pe care îl poate face ministrul este o răzbunare pe directorii de școli care nu sunt slugarnici de partid, invocând proasta organizare a examenului.

Ligia Deca ne livrează scenarii, ipoteze și, de când este ministru, nicio măsură concretă în favoarea școlii românești.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Uniunea Europeană impune reguli pentru publicitatea politică online

Parlamentul European a adoptat marți noi reguli în domeniul publicității politice, într-un efort de a proteja cetățenii UE de interferențe străine și dezinformare....
Ultima oră
Pe aceeași temă