A plecat Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației, iar în rândul comunității școlare părerile legate de activitatea acestuia sunt împărțite.
O categorie care sigur se bucură de îndepărtarea lui Cîmpeanu este cu siguranță cea a elevilor care merg la licee în alte localități decât cele în care au domiciliul.
Cu câteva săptămâni înainte să plece de la conducerea ministerului, printr-un ordin, Cîmpeanu elimina bursele pentru această categorie de elevi, decizie considerată discriminatorie de mai multe organizații nonguvernamentale.
A venit ministrul președintelui Iohannis și nu se schimbă nimic.
Pentru politicienii de pe Dâmbovița, interesul pentru elevi reprezintă doar vorbe în vânt.
Se apelează la interesul pentru elevi doar atunci când sunt la mijloc interese mult mai mari, ale politicienilor și ale firmelor deținute de apropiați ai acestora.
În 2006, sub Guvernul Tăriceanu, Ministerul Educației dădea pe mâinile aleșilor locali din toată țara aproximativ 26 milioane de euro, pentru construirea de campusuri școlare și pentru modernizarea căminelor existente destinate elevilor.
Ce s-a realizat?
Nimic!
S-au ales niște terenuri, s-au turnat niște fundații și, apoi, au fost lăsate spațiile în paragină.
Singurele realizări au fost niște termopane puse la câteva cămine și niște saltele noi.
Foarte puțini bani nefolosiți au fost returnați.
Administrațiile publice locale nu au mai continuat lucrările, pentru că, din 2006 și până acum nu s-a mai dat niciun ban pentru acest proiect.
S-a mâncat cât a fost pus la dispoziție și, după, s-a lăsat baltă interesul pentru elevi.
Acum, de la Palatul Victoria e tăcere pe acest subiect, în timp ce ministerele Educației și Dezvoltării își pasează de la unul la altul responsabilitatea în ceea ce privește recunoașterea în curtea cui a murit proiectul.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!