7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăOp & EdOpiniiBani îngropați de guvernanți sub pretextul interesului pentru elevi

Bani îngropați de guvernanți sub pretextul interesului pentru elevi

A plecat Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației, iar în rândul comunității școlare părerile legate de activitatea acestuia sunt împărțite.

O categorie care sigur se bucură de îndepărtarea lui Cîmpeanu este cu siguranță cea a elevilor care merg la licee în alte localități decât cele în care au domiciliul.

Cu câteva săptămâni înainte să plece de la conducerea ministerului, printr-un ordin, Cîmpeanu elimina bursele pentru această categorie de elevi, decizie considerată discriminatorie de mai multe organizații nonguvernamentale.

A venit ministrul președintelui Iohannis și nu se schimbă nimic.

Pentru politicienii de pe Dâmbovița, interesul pentru elevi reprezintă doar vorbe în vânt.

Se apelează la interesul pentru elevi doar atunci când sunt la mijloc interese mult mai mari, ale politicienilor și ale firmelor deținute de apropiați ai acestora.

O anchetă marca “România liberă” arată exact acest lucru: cum au fost “mâncate” milioane de euro, într-o campanie falsă de sprijinire a elevilor.

În 2006, sub Guvernul Tăriceanu, Ministerul Educației dădea pe mâinile aleșilor locali din toată țara aproximativ 26 milioane de euro, pentru construirea de campusuri școlare și pentru modernizarea căminelor existente destinate elevilor.

Ce s-a realizat?

Nimic!

S-au ales niște terenuri, s-au turnat niște fundații și, apoi, au fost lăsate spațiile în paragină.

Singurele realizări au fost niște termopane puse la câteva cămine și niște saltele noi.

Foarte puțini bani nefolosiți au fost returnați.

Administrațiile publice locale nu au mai continuat lucrările, pentru că, din 2006 și până acum nu s-a mai dat niciun ban pentru acest proiect.

S-a mâncat cât a fost pus la dispoziție și, după, s-a lăsat baltă interesul pentru elevi.

Acum, de la Palatul Victoria e tăcere pe acest subiect, în timp ce ministerele Educației și Dezvoltării își pasează de la unul la altul responsabilitatea în ceea ce privește recunoașterea în curtea cui a murit proiectul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Marian Vanghelie, „dirijorul” din umbră al AUR-ului din București și Giurgiu

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu poate sta departe de jocurile politice chiar dacă are probleme cu justiția și, de...

Rectorul ASE, Nicolae Istudor, îl vrea prorector pe Nicu Marcu

Imediat după ce, săptămâna trecută, a obținut al treilea mandat de rector al Academiei de Științe Economice (ASE), fiind și singurul candidat, Nicolae...

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire,...
Ultima oră
Pe aceeași temă