32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăOp & EdCurtea Constituțională s-a detonat

Curtea Constituțională s-a detonat

Sub conducerea lui Marian Enache, Curtea Constituțională a României s-a europenizat. De acum înainte, deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene sunt precumpănitoare. Constituția României e tefelită. Pardon, terfelită.

Dacă vreun proces la Înalta Curte din Luxemburg dă câștig de cauză unui grup de agitatori civici, care susțin drepturile pisicilor sau ale câinilor de a ierna în casă, decizia instanței europene va deveni ucaz în România, mai pe limba eurocraților, mandatory (obligatorie).

Tehnic vorbind, falanga românească a ONG-urilor reclamante va putea deschide procese, în orice instanță din România, care va da câștig de cauză: e obligatoriu ca animalele din gospodărie să fie ținute iarna la cald.

Cam așa înțeleg eu sinuciderea în grup a magistraților CCR.

De ce s-a jupuit Predoiu de consecvență?

Dacă în 2012, Cătălin Predoiu se lupta pentru introducerea în legile justiției a prevederii că magistrații vor fi sancționați dacă nu respectă deciziile CCR, după zece ani, fiind tot ministru al justiției (mama l-a făcut demnitar de la naștere n.a.), și-a anulat opțiunea.

De ce s-a jupuit de consecvență? Pentru a fi de folos țării în procesul de aderare la Schengen. Și dacă nu intrăm, nici după ce Cătălin a făcut franjuri Constituția? Popa prostu’ va ajunge magistrat, că tot e concurs la ieșirile la pensie din sistemul judiciar.

Ce trotil a folosit CCR sub atenta coordonare a unui europenist pur sânge? Cum a luat domnul Enache Marian Constituția pe lumea “ailaltă”?

CCR nu se va bucura de o înmormântare creștinească. Acum, crematoriul e corect politic. Cine să-i cânte stâlpii? Poate doar răspopiții.

Curtea Constituțională s-a detonat

Curtea Constituțională a decis că Legile justiției sunt constituționale. Magistrații superiori au hotărât că deciziile lor nu mai sunt obligatorii. Un fel de seppuku. Noua protipendadă de judecători a admis că doar boul este consecvent. Prin soluția finală, dată cu o majoritate de voturi, CCR și-a invalidat Decizia 2/2012, prin care explica faptul că existența unor sancțiuni pentru magistrații care nu respectă deciziile CCR reprezintă o întărire a Constituției României. Astfel, procurorii și judecătorii care fac abuzuri nu dau nicio socoteală numănui. Mai există vreo profesie în care să nu se aplice sancțiuni și contravenții?

Judecătorii de la CCR pot fi acuzați de lichelism patentat. Își iau degeaba salariile de peste zece mii de euro. Poate că a mai rămas vreunul din complet cu demnitate și-și anunță demisia din instituția care consumă curent degeaba.

Purtătoarele de robe din noul Laleli luxemburghez și-au dat foc la casă

Astăzi, excelențele lor, purtătoare de robe din Noul Laleli luxemburghez, au spart bolul suveranității naționale, pentru a servi din plasticurile occidentale, gen. Păi, nu? Dacă servesc înseamnă că sunt servitori.

Și-au dat foc la casă! Și mai vor să continue? S-au detonat! De ieri, CCR funcționează ilegal. Chiar dacă încă mai e pe hârtie o instituție constituțională.

Judecătorii nu s-au împușcat în inimă cu toții. O parte s-au abținut. Dar dezastrul e iremediabil.

Supraviețuitori cum îi știm, vor servi în Curtea de la Bruxelles. Din păcate, vor fi salatierii cauzelor străine, dar pe banii noștri.

Curtea Constituțională s-a detonat

Au aruncat Zeița balanței într-un fișier, pentru a deschide grav ușa reinstaurării protocoalelor cu serviciile secrete.

Securicii își revin în pâine

Prin noile legi ale justiției, magistrații pot fi ofițeri acoperiți. Judecătorii nealineați, în frunte cu Dana Gîrbovan, s-au luptat să verifice calitatea de colaboratori sau informatori ai serviciilor de informații a judecătorilor și procurorilor. Prin noile norme juridice, CSAT, o instituție fără angajați, va oferii premii și coronițe de bună purtare.

O altă instituție constituțională, Consiliul Superior al Magistraturii, e scoasă din  joc, doar pentru a satisface nevoile de control și de șantaj.

citește și: Victoria à la Pirus a republicanilor

Legea în vigoare obligă CSAT să își asume rezultatul verificărilor şi să ateste că judecătorii şi procurorii NU au calitatea amintită. Păi, dacă n-are nici secretare? Cine le va compune? O prevedere, apă de ploaie.

Șantajul, ca formă de asuprire și de deraiere

Justiția independentă – cea de pe timpul blamului mânuțelor sorosiste din piețele publice – a azvârlit pe fereastră noua poliție politică, șantajistă a magistraților, pentru ca azi să intre plenar, în Palatul de Justiție, condusă la braț de corectul politic Cătălin Predoiu.

Protocoalele secrete revin. Demnitarii români au fost șantajați cu MCV-ul.

Hegemonii au nevoie de un control total al justiției, la fel ca pe vremuri în asupritoarea Uniune Sovietică. Să ne amintim că, la începutul sovietizării, brigadierii și hoții de drumul mare au ajuns cu grație procurori. Ca-n trecut, așa și acum.

Pesedistul cu state vechi, Marian Enache, a aprins fitilul bombei prin care s-a detonat în public, făcând țăndări instituția care i-a fost mamă. Acum, nu mai e “ciuma roșie”. Omul a servit. Va fi pus în sanctuarul închinaților la Marile Porți. L-aș putea compara cu tatăl Oliei, Fiica unui erou al Uniunii Sovietice”, din cartea scrisă de Andrei Makine, scriitorul care fugea din “paradisul” comunist.  Personajul central a fost decorat în urma blocadei de la Stalingrad. Rămas văduv, și-a înecat amarul vieții în alcool. S-a trezit doar când a aflat că Olia, fiica sa, a devenit prostituată, iar KGB-ul o șantaja.

Schengen și KGB sau despre cum (m)oliile se înmulțesc

Pe vremea când eram bursier al Fundaţiei „Robert Schumann“, am reuşit să conving jumătate din Parlamentul European să citească Testamentul lui Makine. Politicieni, stafferi, lobbişti au rămas stupefiaţi. Astfel, le-am deschis sinapsele pentru drama noastră din gestapo-ul necunoscut de ei.

Nu credeam că voi ajunge să văd cum se mută obediențele. Și cum șantajul cu intrarea în Schengen seamănă leit cu cel comis de KGB asupra Oliei.

Și câte Olii mai avem prin instituțiile fundamentale…

VOCILE LUMII

Cristian Terheș

Europarlamentar PNȚCD

Curtea Constituțională s-a detonat
Europarlamentarul Cristian Terheș este unul dintre cei mai critici la adresa Ursulei von der Leyen

“Când au fost aleși la Cotroceni, în Parlament și au fost numiți la CCR, toți au jurat cu mâna pe Constituție și Biblie că vor respecta și apăra Constituția României, încheind cu „așa să-mi ajute Dumnezeu”.

Spun și eu: așa să le ajute Dumnezeu, precum au votat și decis acum!” – a scris Cristian Terheș pe pagina sa de facebook, citat de Luju.ro

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă