25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăOp & EdConvoiul libertății înfricoșează America progresistă

Convoiul libertății înfricoșează America progresistă

Convoiul libertății înfricoșează America progresistă, iar UM-urile de presă românești minimalizează mișcarea camionagiilor din Canada. Ottawa se află de ieri în stare de urgență. Justin Trudeau vrea să instituie Legea Marțială. Sute de arestări, mii de dosare penale. Guvernul federal e paralizat. În SUA, socialiștii aflați la putere se tem de provocarea unui război civil. Dar cine a creat tensiunea în societate?

În niciun caz, restricțiile din pandemie nu reprezintă cauza. Ci doar efectul.

În timp ce Administrația Biden menține obositorul topic al “războiului iminent” din Ucraina, conservatorii se pregătesc să-i dea lovitura de grație președintelui democrat în alegerile parțiale. Astfel, Senatul și Camera Deputaților vor fi conduse de republicani.

46% dintre americani cred că SUA se îndreaptă către un alt război civil. O rată a inflației uriașă, sărăcirea în masă, lipsa de perspective de dezvoltare economică a middle class cresc nemulțumirile populare.

citește și: Partizanii lipsesc din poza noului război

America, în prag de război civil, iar Tiger team face strategii de cyberattacks

Credem că retorica războiului permanent ascunde dezastrul societății din epoca post-adevăr. Li se sparge neomarxiștilor bula din cap? Dar cu ce preț? Sânge pe străzi, arestări, incendieri, atacuri armate. Și colapsul guvernamental. Asta e trogloditul succes al premierului cu ciorapi colorați.

Doar cine nu cunoaște America, poate să creadă că truckerii sunt manipulați de forțe oculte, așa cum sunt prezentați în media de sistem.

Ieri, Tiger Team, echipa de strategii a lui Joe Biden, se juca de-a războiul.

Convoiul libertății înfricoșează America progresistă, iar românii încing hora moldovenească

Evenimentele din capitala federației par a fi uvertura marelului parastas al democrației liberale. Liberal, în sensul, de comunist, așa cum le plac prietenilor mei din Canada să-i descrie pe progresiști, care au și încins o horă moldovenească în fața Parlamentului, cu frunza de arțar coborâtă în bernă.

Dar ce-i revoltă pe creștinii din America? Confiscarea statului de către forțele progresiste, care impun agende aberante, privind distrugerea familiei tradiționale și a societății normale.

Sutele de acte normative promovate în devălmășie, cu scopul de a satisface mărețele planuri ale schimbărilor formelor de organizare socială, prin forță și dictat, au dus la disperare o lume așezată în paradigma prosperității.

Convoiul libertății înfricoșează America progresistă
desen de Ștefan Popa Popa’S

Convoiul libertății a pornit din vestul Canadei, zona cea mai bogată. Clasa de mijloc a făcut donații de zeci de milioane de dolari canadieni. Guvernul Trudeau a dispus blocarea conturilor. Multiplele platforme de crowdfunding au fost blocate ilegal, obligându-le să dea banii înapoi. Suporterii s-au mutat în organizații creștine. Și în calea acestora s-au pus ghilotinele „statului de drept.”

De unde ne dăm seama că America e un butoi de pulbere? Simplu: citind presa mainstream. Tot ce se scrie despre protestatari e în paradigma editorialelor ziarelor controlate de Ion Iliescu, pe timpul Pieței Universității.

Deci, America, nu a evoluat. Ci socialiștii au trimis-o înapoi în întunericul istoriei.

Haina roșie a tigrului de mătase

Mă aștept la valuri de indignări din partea celor din rețeaua societății deschise. Ei, ca-n gargara oficială, zic că sunt liberali. Care liberali, domnilor? Când administrațiile de la Washington, Ottawa și mai nou, Canberra, mistifică adevărul?

Simfonia “încălzirii globale” pare a fi un recviem al capitalismului. Cea mai bună formă de organizare socială băltește într-o fundătură de neimaginat. Libera concurență este luată prizonieră. Sub steagurile schimbărilor climatice, statele îmbogățesc noii oligarhi ai lumii. Oamenii sărăcesc. În timp ce din banii de mediu se umflă traistele oligarhilor, iar libera concurență suferă.  

Clasa de mijloc nu e proletariatul de altădată, așa cum zugrăvesc neomarxiștii mișcarea truckerilor.  

Oligarhii americani nu-s ca cei ruși. Au solzi și cipurile nemuririi

Americanii nu s-au resemnat. Știu că Bezos n-a pornit o afacere dintr-un garaj, că Elon Musk nu a sfidat din cosmos consumatorii de hot-dogs pe inima goală, că Mark Zuckerberg nu a instituit inchiziția democratică pe facebook, dintr-o pornire a primatului din el, că oligarhii vor fi noii stăpânitori ai lumii, în cazul în care acoliților le ies ploile maga-escrocheriei, numită Resetarea globală.

Think-thank-urile globaliste au spus că semnalul de alarmă al marii rebeliuni din SUA va fi dat atunci când Tucker Carlson, cel mai audiat formator de opinie american, va prezenta cazul “Revoltei camionagiilor din Canada.” În weekend, a aprins fitilul. Spre disperarea corecților politici, Fox tv a transmis timp de opt ore revoltele de la Ottawa. Mișcarea truck-erilor se internaționalizează.

Un fake de proporții: “Rusia l-a ajutat pe Trump să câștige alegerile”

Mitul influenței Rusiei în alegerile prezindențiale din SUA anilor 2016 s-a spulberat. Autoritățile federale au descoperit că o fundație de-a lui Hillary Clinton a montat o serie de softuri în sediul „Trump Tower,” ca să mimeze ajutorul dat de Kremlin.

Cu cât retorica extremistă și mai violentă devine norma, cu atât este mai probabil să vedem mai multe pericole și violențe”, scrie publicația de reflecție progresistă “Conversation.” Întreaga sa rețea de așa zisă media independentă, de fapt, finanțată de Deep-state-ul american, zugrăvește în culori sumbre caravana camionagiilor.

Nu pare îndepărtată ziua când corecții vor fi scoși din budoarele politicii, dezbrăcați în pielea goală.

Sigur că securicii s-au gândit ei mișelește cum să preia tema. Iuți la mână, au și instituit o caravană românească a libertății. De fapt, o clonă mioritică. Cu ce scop? De a pune batista pe țambalul public al furturilor din pandemie și a jafului din energie.
Ușor, ușor, capitaliștii de viță veche se trezesc din coșmar și realizează marea minciună a schimbărilor paradigmei politice de către neomarxiști, vopsiți în liberali.

Ce-i trebuie lui Putin să invadeze Ucraina, când America își dă foc singură?

Vocile lumii

Bari Weiss

Fostă jurnalistă New York Times

Bari Weiss

Sătulă de „cenzura democratică”, Bari Weiss a părăsit ziarul “New York Times,” în anul 2020. Scrie altceva decât presa aservită Administrației Biden.

Scrie în “Common Sense,” o publicație descrisă de ea, ca fiind  destinată „oamenilor care vor să înțeleagă lumea așa cum este, nu lumea așa cum își doresc unii să fie” și „căută adevărul mai degrabă decât confortul unei echipe sau ale unei găști.” Puteți să vă înregistrați pe site-ul ei Bariweiss.com.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...

Nadia Comăneci o susține pe Simona Halep. “Tenisul avea nevoie de ea”

Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis a fost salutată de numeroase personalități, printre care și legenda gimnasticii Nadia Comăneci (62 de ani). Fosta...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă