10.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Anul școlar nou, indiferență tradițională a politicienilor

Noul an școlar debutează luni, cu deja tradiționalele nemulțumiri, avertismente și proteste din partea elevilor, părinților și profesorilor și cu eterna nepăsare din partea politicienilor aflați la putere.

Este deja stabilit un protest al elevilor, de circa o sută de persoane, în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, chiar în prima zi de școală.

Problema este că nu se știe dacă vor exista reprezentanți ai Executivului care să observe mesajele de pe pamcartele elevilor, fiind bine cunoscut faptul că prima zi de școală este pentru politicieni zi de campanie.

Politicienii cu funcții importante vor fi plecați prin diverse școli, pentru a lansa mesaje electorale, ca în fiecare an.

Una dintre principalele nemulțumiri ale elevilor este lipsa banilor pentru transportul către unitățile de învățământ preuniversitar.

O revendicare logică, dar nu și din punctul de vedere al guvernanților, care ar putea spune că elevii nu au nevoie de bani de transport, din moment ce au putut ajunge de la Constanța sau din alte orașe în Capitală, ca să protesteze.

Așa este, elevii sunt nevoiți să se descurce și cu transportul.

În același mod, elevii, părinții și profesorii sunt obligați să se descurce an de an și pentru a asigura materiale didactice elementare, manuale, rechizite etc.

Totuși, în aceste condiții, ni se amintește de fiecare dată că avem 13 clase de învățământ gratuit în România.

Probabil că reprezentanții statului român au uitat deja de tragedia de la Caracal, care a pornit chiar de la lipsa transportului sigur pentru elevi.

Este un exemplu elocvent pentru modul în care se rezolvă toate problemele societății românești: puțină gălăgie și unele personaje sinistre care ajung să profite de pe urma unor drame.

Așa se întâmplă și cu școala românească de mai bine de 30 de ani: unii profită de pe urma poveștilor triste din sistemul de învățământ.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă