24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăLifestyleEurovision 2023 se va ține în Marea Britanie. Ucraina nu poate găzdui...

Eurovision 2023 se va ține în Marea Britanie. Ucraina nu poate găzdui evenimentul

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a confirmat că Marea Britanie va găzdui cea de-a 67-a ediție a concursului Eurovision în 2023.

Anunțul vine după declarații anterioare care spuneau că Ucraina, câștigătoarea din acest an, nu va putea găzdui evenimentul.

În ciuda faptului că ucrainenii de la Kalush Orchestra au ocupat primul loc la Torino, Italia, evaluările de securitate extinse efectuate de EBU și de radiodifuzorul ucrainean UA:PBC au constatat că organizarea evenimentului în Ucraina nu era fezabilă.

Prin urmare, postul public de televiziune britanic BBC a fost invitat să găzduiască concursul muzical.

Ucraina se va califica automat în concurs alături de „cele cinci mari” țări care contribuie cel mai mult financiar la concurs: Germania, Spania, Italia, Franța și Marea Britanie.

„Suntem extrem de recunoscători că BBC a acceptat să organizeze concursul Eurovision în Marea Britanie în 2023. BBC și-a asumat sarcinile de gazdă pentru alte țări câștigătoare în patru ocazii anterioare. Continuând în această tradiție de solidaritate, știm că Evenimentul de anul viitor va pune în valoare creativitatea și priceperea unuia dintre cei mai experimentați radiodifuzori publici din Europa, asigurându-ne în același timp că, Ucraina, țara care a câștigat în acest an, este sărbătorită și reprezentată pe tot parcursul evenimentului”, a declarat Martin Österdahl, supervizorul executiv al concursului Eurovision.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...
Ultima oră
Pe aceeași temă