16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeMediuVolkswagen își extinde „strategia verde”

Volkswagen își extinde „strategia verde”

Compania Volkwagen a hotărât să-și extindă strategia verde. O va face prin investiţii într-un fond de transformare energetică susţinut de Uniunea Europeană, în ideea de a sprijini în comun firmele de tehnologie care activează în domeniul transformării energetice, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Cel mai mare constructor auto european, care s-a angajat să ajungă la neutralitate climatică până în 2050, a informat miercuri că a încheiat un parteneriat strategic cu EIT InnoEnergy şi va deveni acţionar la acest fond susţinut de UE.

Această decizie este în linie cu alte măsuri adoptate de Volkswagen, care în luna septembrie a dezvăluit propriul său fond de tip venture capital, cu resurse în valoare de 300 de milioane de euro, care va investi în proiecte de decarbonizare şi start-up-uri din acest domeniu.

“Ideea este simplă, să utilizăm InnoEnergy ca o modalitate suplimentară pentru a găsi firme interesante şi să le sprijinim în extinderea modelelor lor de business”, a declarat directorul pentru M&A de la Volkswagen, Jens Wiese.

Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu şi în acest sens a dezvăluit o strategie care prevede construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă