7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăMediuProgramul Rabla electrocasnice se schimbă

Programul Rabla electrocasnice se schimbă

Programul Rabla electrocasnice va suferi modificări anul acesta, astfel că valabilitatea unui voucher va fi redusă de la 14 la 7 zile. Televizoarele nu mai sunt pe lista Rabla din acest an.

Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.

Am consultat și noi proiectul, iar printre cele mai importante modificări de reținut sunt:

  • televizoarele nu mai sunt pe lista Rabla. Decizia a fost luată după ce în ultimii ani au fost înlăturate de pe piață televizoarele care erau mari consumatoare de energie, iar programul finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu a stat la baza acestei eliminări.
  • O altă schimbare importantă este legată de faptul că dacă un beneficiar solicită un voucher și nu îl folosește, atunci acea persoană nu mai poate beneficia de un alt voucher timp de un an.
  • Voucherele nu mai sunt valabile 14 zile, ci doar 7 zile.

Bugetul alocat pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice pentru anul 2022 este de o sută de milioane de lei, iar programul va începe pe data de 5 mai.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă