21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăMediuPădurea Troianu a fost văduvită de bujori. Ce reacție a avut poliția

Pădurea Troianu a fost văduvită de bujori. Ce reacție a avut poliția

„Având în vedere imaginile video apărute în spațiul public, în care se observă mai multe persoane care par a transporta plante despre care există suspiciunea că sunt bujori românești, din Rezevația naturală Pădurea Troianu, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii (…) privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, anunță Poliția Teleorman.

Potrivit unei postări pe Facebook, cel care a sesizat furtul spune că se întorcea de la Roșiori și a surprins o mașină cu 4 persoane care au vandalizat bujorii din pădurea Cornet.

Gestul a provocat reacții dure printre iubitorii de natură: „Rușine să le fie, suntem în săptămâna mare!”, „Aceste specimene sunt rușinea României. Unde este poliția, jandarmeria? Au numărul mașinii, ar putea foarte ușor să îi prindă. Dar pentru ei este foarte greu să facă acest lucru” sau „sunt precum . Sunt protejați prin lege. Aceste persoane dacă vor fi pedepsite riscă ani de libertate”, sunt doar câteva din comentarii.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă