Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Inquam photos

Incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Gălăuţaş, cu pericol de propagare la pădure

Pompierii militari şi civili intervin sâmbătă la un incendiu de vegetaţie uscată care se manifestă în localitatea Gălăuţaş, existând pericolul propagării la pădurea din vecinătate, din cauza vântului puternic.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2020 - 20:05

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că este afectată o suprafaţă de aproximativ zece hectare, în zona Pârâul Gălăuţaşului, unde ard resturi de exploatare forestieră, cioate şi brazi din regenerare naturală.

Există pericol de propagare la o pădure de molid din imediata apropiere, care aparţine Primăriei Subcetate.

Intervenţia este îngreunată din cauza vântului puternic şi a terenului greu accesibil, care face imposibilă folosirea autospecialelor.

Se acţionează cu mijloace de primă intervenţie, respectiv lopeţi şi măturoaie.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gălăuţaş a pus la dispoziţie un tractor şi o cisternă de 1.000 de litri de apă.

La faţa locului intervine un echipaj din cadrul Gărzii Topliţa a ISU, în cooperare cu serviciile voluntare din Gălăuţaş şi Subcetate.

Citește totul despre:

#incendiu #hunedoara #lazi

Comentarii