13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

În Harghita jandarmii au avut de luptat din nou cu urșii

Nouă intervenții în acest weekend au avut jandarmii pentru îndepărtarea unor urși care au ajuns în preajma localităților Borsec, Bențid, Băile Tușnad, Gheorgheni, Corbu și Bălan.

Trei apeluri la 112 au fost înregistrate vineri, potrivit Jandarmeriei Harghita. Primul a arătat prezența unui urs în Poiana Zânelor de lângă orașul Borsec. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă.

Următoarele două apeluri au fost făcute din satul Bențid, comuna Șimonești, prin ambele fiind semnalată prezența unui urs pe o stradă din sat.

De asemenea, sâmbătă, au fost înregistrate două apeluri, unul în comuna Corbu și unul în Băile Tușnad.
Patrulele de jandarmerie nu au mai găsit urșii acolo unde fusese semnalată prezența lor și nici în zonele apropiate. „Ursul din Valea Corbului este atras de merele ce cad dintr-un copac din curtea apelantei, situat la distanță de casă”, susțin jandarmii.

Alte trei apeluri de acest fel au fost primite duminică. Primul a fost făcut de un cioban de la o stână din apropierea municipiului Gheorgheni, care a solicitat sprijin deoarece în zonă era prezent un urs care, din spusele lui, a atacat un vițel. Apelantul s-a ascuns într-o dependință, nemaiavând curaj să iasă. Patrula de jandarmerie a ajuns în scurt timp la fața locului, dar ursul plecase.

Celelalte două apeluri de duminică au fost făcute din comuna Corbu și din orașul Bălan, unde a fost semnalată prezența unui urs în apropierea cimitirului din localitate.

În noaptea de duminică spre luni, o femeie a semnalat prezența unui urs în grădina casei sale din satul Mihăileni, comuna Șimonești, dar patrula de jandarmerie nu a mai găsit animalul sălbatic nici acolo și nici în apropierea așezării umane.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 356 de apeluri făcute la 112 prin care era prezentată prezența unor urși.

Ultima oră
Pe aceeași temă