3.4 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăMediuGreta revine în prim plan. Premierul unui important stat european o va...

Greta revine în prim plan. Premierul unui important stat european o va întâlni

Militanta pentru climă, Greta Thunberg, se va întâlni joi cu premierul italian Mario Draghi la Milano, a anunțát biroul de presă al prim-ministrului.

Mii de tineri s-au adunat în capitala financiară a Italiei, Milano, printre care se numără și Thunberg pentru a protesta și a se întâlni cu factorii de decizie politică, pentru a formula propuneri de abordare a crizei climatice.

Activişti Vanessa Nakate din Uganda şi italianca Martina Comparelli vor fi prezenţi, de asemenea, la întâlnirea cu Draghi.

Draghi este programat în aceeaşi zi să ia cuvântul la unul dintre numeroasele evenimente care au temă clima ce au loc la Milano săptămâna aceasta.

Recent, activista Greta Thunberg i-a ironizat şi acuzat de inacţiune pe liderii internaţionali în intervenţia sa la evenimentul Youth4Climate.

„Nu este vorba despre activism de mediu costisitor, corect politic sau de pupat animalele în bot… sau de bla, bla, bla. Să reconstruim mai bine pentru a face faţă dezastrelor, bla, bla, bla. Economie verde, bla, bla, bla. Emisii zero până în 2050, bla, bla, bla. Neutralitate climatică, bla, bla, bla. Asta tot auzim de la aşa-zişii noştri lideri. Vorbe. Vorbe care sună bine, dar nu au dus până în prezent la nicio măsură. Speranţele şi visurile noastre s-au înecat în cuvintele şi promisiunile lor goale. Desigur, avem nevoie de dialog constructiv, însă ei au avut până acum 30 de ani de bla, bla, bla şi unde ne-a dus asta?”, a spus tânăra suedeză.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea se strică! Atenționare valabilă pentru toată țara

Vremea se strică! ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mare parte din țară de duminică...

Rata Covid la București scade continuu

Rata Covid la București scade continuu, deși Guvernul României este tot mai preocupat de evoluția pandemiei. Duminică, 5 decembrie 2021, incidenţa Covid calculată la 14...

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă