16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăMediuEchipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că vorbim de ferme vegetale sau de sectorul zootehnic.

Un echipament performant nu doar că reduce timpul și efortul pentru efectuarea activităților din fermă, dar poate spori calitatea producției.

Echipamente și utilaje agricole esențiale într-o fermă vegetală

Necesarul de echipamente agricole diferă în funcție de specificul fermei. Acestea sunt câteva dintre echipamentele agricole care sunt indispensabile în cadrul unei ferme vegetale, fie că este o plantație de viță de vie, de plante medicinale, de cereale sau o fermă horticolă:

Tractor

Este principalul utilaj ce trebuie achiziționat în cadrul unei ferme. Acesta te ajută să efectuezi numeroase lucrări, de la pregătirea terenului pentru cultivare la transportul recoltei de pe câmpuri în hambare.

Combină

Fermele din ziua de azi nu mai pot concepe o recoltare fără o combină. Aceasta este un utilaj complex, care poate efectua diverse sarcini în același timp (seceră, treieră și separă boabele), înlocuind forța de muncă și asigurând conservarea calității recoltei.

Semănătoare  

Este un utilaj cu o importanță deosebită în distribuirea uniformă a semințelor în sol. Utilizând o semănătoare, obții o densitate optimă a culturilor și o creștere uniformă a plantelor.

Sistem de irigații

Agricultura modernă nu este posibilă fără un sistem de irigații bine pus la punct. Asigurând apa necesară plantelor în perioadele de secetă, sporești randamentul și calitatea recoltei.

Drone agricole

Dronele pot fi de mai multe tipuri și cu diverse întrebuințări în agricultură. Poți folosi drone atât pentru monitorizarea culturilor, cât și pentru pulverizarea pesticidelor. Indiferent că ai o fermă mică sau una de amploare, dronele sunt dispozitive inteligente care te ajută să administrezi mai bine culturile și să le optimizezi.

Echipamente și utilaje agricole esențiale într-o fermă zootehnică

În fermele avicole, de bovine, de porcine sau de ovine și caprine, sunt câteva echipamente fără de care activitatea nu ar fi posibilă sau ar fi cu mult îngreunată, și anume:

Separatoare pentru grajduri

Sunt esențiale pentru gestionarea și organizarea animalelor în cadrul unei ferme. Scopul lor este de a separa animalele din grupuri sau de a le restricționa accesul în anumite zone.

Sisteme de hrănire

Sistemele de hrănire sunt esențiale în orice fermă zootehnică. Sistemele automate pot fi programate pentru a oferi porții precise și a minimiza pierderile.

Incubatoare pentru pui

Sunt echipamente de nelipsit din fermele avicole. Ele sunt utilizate pentru producția de pui, asigurând condiții optime de incubație.

Adăpători

Adăpătorile sunt de asemenea utile în orice fermă de animale, furnizând apă curată și proaspătă, esențială pentru hidratare și pentru sănătate.

Credite pentru achiziționarea de echipamente agricole

Fermele au nevoie de echipamente noi și performante, atunci când cele existente devin învechite, ineficiente sau incapabile să mai facă față cerințelor crescânde ale producției agricole.

Pentru cei care au nevoie să facă astfel de achiziții, dar nu dispun de fondurile necesare, o soluție sunt acele credite pentru fermieri și agricultori oferite pentru diverse investiții.

În cazul în care vrei să investești în tehnologizare, digitalizare și automatizare, poți lua în considerare creditul Farm Tech, care finanțează până la 90% din valoarea investiției, indiferent că este vorba despre drone, stații meteo, senzori sau echipamente hardware și software. Durata de acordare a creditului este de 5 ani.

O altă soluție pentru investițiile în echipamente agricole este și creditul Utilaj Instant. Finanțarea obținută te ajută să achiziționezi utilaje și echipamente diverse, de la tractoare de capacitate mică și semănători, la mașini de erbicidat. Valoarea maximă care se acordă este de 30.000 de euro și este livrată direct furnizorului de la care achiziționezi utilajul sau accesoriul de care ai nevoie. Poți opta pentru un astfel de credit dacă deții o fermă de dimensiuni mici, în domeniul vegetal: cartof, sfeclă de zahăr, viticultură, pomicultură, cultură mare.

Echipamentele și utilajele noi și performante sunt esențiale pentru succesul fermelor moderne, optimizând procesele agricole, crescând eficiența, productivitatea și calitatea producției. Te poți folosi, pentru achiziționarea acestora, de credite flexibile și convenabile, special concepute pentru fermieri și agricultori.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă