19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăMediuDelta Văcărești, bijuteria verde a Bucureștiului, curățată de peste 10 tone de...

Delta Văcărești, bijuteria verde a Bucureștiului, curățată de peste 10 tone de deșeuri

Parcul Natural Văcărești, cunoscut de majoritatea locuitorilor Capitalei, ”Delta Văcărești, un loc sălbatic ”născut” dintr-o ambiție a lui Nicolae Ceaușescu, a avut parte de o igienizare de primăvară.

Zeci de angajați de la Totul Verde. SA, din Sectorul 4, împreună cu voluntari de la Administrația Parcului Natural Văcărești, au făcut front comun și au participat la o amplă acțiune de curățare.

Anual zone din Parcul Natural Văcărești se transformă în adevărate rampe de abandon pentru deșeuri menajere, deșeuri de construcții sau provenite din agricultură și creșterea animalelor, iar impactul mizeriei asupra faunei și florei din parc este deosebit de negativ. Pe lângă aspectul dezolant, rușinos și mizerabil, deșeurile de construcții otrăvesc pe termen lung solul și apa, obiectele mici din plastic pot fi ingerate de către păsări și animale, iar PET-urile și pungile din plastic urâțesc definitiv un peisaj umed autentic ce poate deveni cea mai frumoasă zonă de relaxare, cel mai important centru de conservare a naturii și de educație ecologică din București.

Acțiunea desfășurată zilele trecute la care au participat și echipele societății Totul Verde. SA. a avut loc în zona de pe taluzul digului, deoarece acesta a fost afectat de depunerile masive de deșeuri. În urma curățării a rezultat o cantitate de gunoaie și deșeuri de peste 10 tone.

Aflată în Sectorul 4 al Capitalei, ”Delta Văcărești”, bijuteria verde a bucureștenilor, trebuie respectată și protejată cât de mult se poate.

Asta susține și încurajează și edilul Sectorului 4, Daniel Băluță: ” Natura este atât de generoasă, iar noi nu trebuie să facem altceva decât să avem respect și grijă pentru ceea ce ea ne oferă. Cât de norocoși suntem să avem lângă noi Delta Văcărești, o bijuterie a naturii, un colț de rai, în care să poți evada oricând din aglomerația și zbuciumul orașului! Nu trebuie însă, să uităm să avem și grijă de ea. Zilele trecute, colegii noștri au petrecut ore în șir în Deltă, dar nu pentru relaxare. Ci au făcut curățenie după vizitatorii care au lăsat în urma lor peturi, ambalaje, resturi menajere și care prin neglijența lor pun în pericol echilibrul unui ecosistem unic în Europa. E frumos să te plimbi și să te recreezi în Deltă, dar nu credeți că e mai bine să și respectăm ceea ce ne oferă acest loc?”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 4.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă