22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăMediuA fost găsită epava navei cu care a fost descoperită America

A fost găsită epava navei cu care a fost descoperită America

La mai bine de cinci secole de la eșuarea sa în Marea Caraibelor, arheologii americani au descoperit ceea ce, după toate indiciile, pare a fi epava vasului Sfânta Maria (Santa Maria), nava amiral a lui Cristofor Columb. Ambarcațiunea a fost descoperită pe coasta de nord a insulelor Haiti și reprezintă una dintre cele mai importante descoperiri arheologice subacvatice din lume, scrie The Independent.

„Toate evidențele geografice, topografice și arheologice indică faptul că este vorba de epava navei amiral a lui Columb, faimoasa ambarcațiune Sfânta Maria,” a declarat Baryy Clifford, conducătorul expediției, unul dintre cei mai apreciați specialiști în arheologie subacvatică din Statele Unite.

Identificarea navei a fost posibilă cu ajutorul altor descoperiri arheologice, din 2003, care sugerau locul în care s-ar putea afla epava celei mai mari dintre ambarcațiunile cu care Columb a descoperit America. Plecând de la aceste informații, Clifford a descoperit celebra navă corelându-le cu cele din jurnalul de călătorie al lui Columb.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă