15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleYad Vashem: Scuzele actriței Whoopi Goldberg „nu sunt suficiente”

Yad Vashem: Scuzele actriței Whoopi Goldberg „nu sunt suficiente”

Scuzele actriței americane Whoopi Goldberg pentru comentariile conform cărora Holocaustul „nu a fost despre rasă” nu sunt suficiente, a declarat marți președintele Yad Vashem, adăugând că remarcile ei au arătat o „lipsă fundamentală de înțelegere și, probabil, de asemenea, de cunoștințe” cu privire la antisemitism, relatează Reuters.
Yad Vashem este un memorial israelian al victimelor Holocaustului.
Goldberg, care co-găzduiește emisiunea ABC din SUA, The View, a declarat luni (31 ianuarie) că Holocaustul a fost despre inumanitatea omului față de om și a implicat „două grupuri albe de oameni”.
Ulterior, actrița câștigătoare a Oscar și-a cerut scuze spunând: „În emisiunea de astăzi, am spus că Holocaustul „nu este despre rasă, ci despre inumanitatea omului față de om”. Ar fi trebuit să spun că este vorba despre ambele”.
Președintele Yad Vashem, Dani Dayan, a recunoscut scuzele lui Goldberg ca fiind „importante”, dar a spus că ar trebui să viziteze memorialul pentru a se educa despre Holocaust.

Chiar dacă scuzele lui Whoopi Goldberg au venit repede, ele nu au fost suficiente pentru a domoli valul de antipatie pornit

Actrița de comedie Whoopi Goldberg a stârnit un val de antipatie după niște declarații făcute despre cauzele care au dus la Holocaust. Vedeta are o viziune aparte asupra acestui episod crunt din istorie.

Whoopi Goldberg a făcut o declarație care a stârnit vociferări în cadrul emisiunii „The View”, în care, la un moment dat, s-a vorbit despre Holocaust și supremația rasei albe.

Îndrăgita actriță de comedie i-a uimit până și pe cei prezenți în platou care au contrazis-o imediat după afirmațiile pe care le-a făcut, potrivit fanatik.ro.

Discuția a pornit de la o știre apărută în presa americană despre interzicerea romanului „Maus” într-un district din Tennessee. Cartea, câștigătoare a unui premiu Pulitzer, este despre un supraviețuitor al Holocaustului. În respectiva scriere, el relatează oroarea prin care a trecut.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă