27.6 C
Bucharest
Tuesday, 30 May 2023
HomeLifestyleVedeteRupert Murdoch se căsătorește pentru a cincea oară. Mogulul are 92 de...

Rupert Murdoch se căsătorește pentru a cincea oară. Mogulul are 92 de ani

Rupert Murdoch, proprietarul influentului grup media News Corp, s-a logodit pentru a cincea oară la vârsta de 92 de ani, a anunţat luni unul dintre tabloidele sale, New York Post.

Magnatul de origine australiană, care a obţinut cetăţenia americană în 1985, se va căsători cu Ann Lesley Smith, o fostă capelană a poliţiei din San Francisco, în vârstă de 66 de ani.

Potrivit New York Post, cei doi s-au întâlnit în luna septembrie a anului trecut la una dintre podgoriile californiene ale lui Rupert Murdoch, la o lună de la oficializarea ultimului său divorţ.

După câteva luni de relaţie, Murdoch a cerut-o în căsătorie de Ziua Sfântului Patrick.

„Am fost foarte nervos. M-am temut că mă voi îndrăgosti, dar am ştiut că asta va fi ultima dată pentru mine. Ar face bine să fie. Sunt fericit”, a declarat mogulul pentru tabloidul său.

Pentru Ann Lesley Smith, rămasă văduvă în urmă cu 14 ani, „apropierea vârstei de 70 de ani înseamnă a fi în ultima jumătate a vieţii”. „Am aşteptat momentul potrivit, prietenii mei sunt fericiţi pentru mine”, a declarat ea pentru New York Post.

Nunta va avea loc la sfârşitul verii, potrivit tabloidului menţionat. Rupert Murdoch a divorţat de cea de-a patra soţie a sa, modelul american Jerry Hall, în august 2022, după şase ani de relaţie.

Prin intermediul grupului său News Corp, magnatul, a cărui avere familială este estimată de Forbes la peste 17 miliarde de dolari, deţine sute de media, în special în SUA, inclusiv companii care controlează influentul post conservator Fox News, cotidianul economic Wall Street Journal şi tabloidul de dreapta New York Post. El este, de asemenea, patronul publicaţiilor britanice The Sun şi The Times şi al unor ziare din Australia.

Miliardarul a fost căsătorit pentru prima dată între 1956 şi 1967 cu Patricia Booker, o stewardesă australiană, iar apoi, timp de peste 30 de ani, până în 1999, cu o jurnalistă britanică, Anna Mann, care, potrivit presei de la acea vreme, a primit peste un miliard de dolari după divorţul lor.

El s-a căsătorit câteva zile mai târziu cu o femeie de afaceri de origine chineză, Wendi Deng, absolventă a Universităţii Yale, până la divorţul lor, în 2013, la New York. Magnatul are în total şase copii.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Proiectul de modificare a pensiilor speciale, la un pas de aprobare

Proiectul de modificare a legii pensiilor de serviciu va intra săptămâna aceasta în atenția Camerei Deputaților, care va decide forma ei finală. Amendamentele depuse luni...

Rotația a început pe șest. Demisii și demiteri din instituții cheie și vorbe grele de la PSD pentru PNL

În paralel cu protestele care au cuprins întreaga țară, are loc și rotația guvernamentală doar că începutul e un pic altfel decât a fost...

Ludovic Orban susține că fostul președinte ANAF este doar “acarul Păun”. Vinovat e Guvernul

Ludovic Orban, fost premier al României și fost președinte PNL, consideră că Lucian Heiuș, care a demisionat din funcția de președinte ANAF, este doar...
Ultima oră
Pe aceeași temă