15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleVacante Nisipurile de Aur

Vacante Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur reprezinta un resort extrem de popular printre bulgari, dar nu numai. O parte mare dintre romani aleg sa isi petreaca vacantele aici, deoarece, de cele mai multe ori, preturile sunt mai accesibile decat cele pe care le avem la noi in tara. Statul bulgar a investit foarte mult in acest resort, iar efectele infuziei de bani se pot observa in momentul cand ajungeti in statiune. Cladirile impresionante si hotelurile se intind de-a lungul coastei, majoritatea oportunitatilor de cazare oferind privelisti deosebite cu imprejurimile de vis.
 
Desi se afla la 17 kilometri distanta de Varna, ea este, de fapt, conectata cu orasul celebru din Bulgaria, datorita numarului mare de resorturi si comunitati construite recent. Statiunea Nisipurile de Aur este usor de accesat, chiar si pentru cei care nu au calatorit cu masina si au ales alt mijloc de transport. Exista mai multe linii de autobuze ce faciliteaza transportul intre Varna si Nisipurile de Aur, acest lucru fiind un plus pentru persoanele care aleg sa calatoreasca in Bulgaria cu avionul, datorita aeroportului din apropierea orasului. Aeroportul Varna International suporta aproximativ 2 milioane de turisti anual, majoritatea dintre acestea alegand Nisipurile de Aur ca destinatie finala.
 
Pentru ca Varna este, de fapt, un oras foarte linistit, acest lucru se transcrie si asupra plajelor si resorturilor din oras. Dar, cand vorbim despre Nisipurile de Aur, lucrurile stau un pic mai diferit. Statiunea este recunoscuta in Bulgaria ca fiind un resort al distractiei, atmosfera de acolo fiind, oarecum, similara cu cea cu care suntem noi obisnuiti in Costinesti. Aici gasim o sumedenie de modalitati de petrecere a timpului liber, de la statiuni balneoclimaterice, piscine cu apa minerala extrasa in mod natural, cluburi, terase, complexe de spa, si multe altele.
 
Dezvoltarea zonei a inceput in anul 1957, iar, dupa 20 de ani, Nisipurile de Aur a devenit, in acea perioada, una dintre cele mai moderne si impresionante resorturi din Europa, si nu numai. De atunci si pana in prezent, statiunea s-a dezvoltat considerabil de mult, peisajul fiind dominat de cladiri impozante, ce sunt alineate de-a lungul coastei. Imaginile superbe sunt completate cu o padure foarte deasa, si anume Parcul Natural Nisipurile de Aur. Pentru iubitorii de aventura, in acest parc putem gasi o multime de fantani si situri arheologice, cum ar fi Manastirea Aladzha: aceasta este o manastire din piatra, amenajata in galeriile unor pesteri, fiind una dintre cele mai vechi asezari religioase, care inca si-a pastrat structura relativ intacta, din Bulgaria si, totodata, Europa de Est.
 
Asadar, Nisipurile de Aur nu reprezinta doar un loc relaxare si distractie, dar ofera si multe oportunitati de petrecere a timpului liber pentru cei ahtiati de cultura si istorie. Indiferent de motivul pe care il aveti de a calatori, Nisipurile de Aur reprezinta un resort pe trebuie sa il vizitati cel putin o data in viata voastra.
 
Turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in Nispurile de Aur pot sa aleaga din multitudinea de hoteluri care ofera diferite facilitati si servicii de agrement pentru oaspetii cazati. TripMe.ro este locul in care puteti sa vizualizati si sa rezervati direct ofertele de vacanta pentru acesta vara.
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă