Untold lansează conceptul NFT- Non fungible Token, FOTO: Facebook

Untold vinde opere de artă digitale unice. Cum poți să devii proprietar

Organizatorii festivalului Untold se pregătesc să lanseze primul NFT. Astfel, fanii festivalului, și nu numai, vor avea șansa să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecții de NFT-uri unice.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2021 - 21:58

Acestea vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Untold, primul NFT (Non Fungible Token) va putea fi găsit în curând pe OpenSea, cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori.

„OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală”, au transmis organizatorii festivalului, care precizează că Untold va fi primul festival din lume care lansează un NFT.

Cei care vor să achiziționeze primul NFT trebuie să se înregistreze pe untold.com

„NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca și cum ai deține o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă”, au mai transmis organizatorii Untold.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu. Și unii dintre artiștii care au urcat pe mainstage-ul Untold au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

Comentarii