14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleUnivesitatea Craiova, 66 de ani de existenţă

Univesitatea Craiova, 66 de ani de existenţă

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a împlinit, azi, 66 de ani de la înfiinţare.

"La 5 septembrie 1948, UNSR Craiova juca primul ei meci oficial, la Filiaşi. Data a rămas în istorie ca ziua de naştere a legendarului club craiovean. Rând pe rând, echipa Craiovei a urcat diviziile şi în 1964 promova în prima ligă. A fost nevoie de un deceniu până la primul titlu de campioană. La începutul anilor '80 s-a născut Craiova Maxima, echipa ce a atins în premieră pentru România un sfert de finală al Cupei Campionilor Europeni şi a devenit prima echipă românească ce a evoluat în semifinalele unei cupe europene. Universitatea Craiova are în palmares patru campionate şi şase cupe ale României", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării din Bănie.

CS Universitatea Craiova precizează că legenda clubului oltean au scris-o jucătorii echipei de fotbal Nicolae Oţeleanu, Cernăianu, Oţet, Ţarălungă, Ştefănescu, Oblemenco, Lung, Negrilă, Tilihoi, Crişan, Cămătaru, Beldeanu, Donose, Cârţu, Cămătaru, Geolgău, Balaci sau Ungureanu.

"Universitatea Craiova le mulţumeşte tuturor fotbaliştilor şi antrenorilor care au ajutat-o să devină un club de o asemenea anvergură. Şi, nu în ultimul rând, suporterilor ei, care au fost mereu cel de-al 12-lea jucător! La mulţi ani, Ştiinţa! La mulţi ani plini de performanţe şi bucurii pentru suporterii tăi!", mai precizează CS Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova are  secţii de atletism, volei, handbal, tenis de masă, şah şi fotbal.

Cele mai citite

Instalațiile sanitare – Cum să le alegem pe cele mai calitative în funcție de buget

Un element esențial în amenajarea unei băi este bateria de chiuvetă baie. Cunoscută și sub...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Peste 6.000 de firme şi-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2024

Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele trei luni din 2024 a fost de 6.014, în creştere cu peste 33% comparativ cu perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă