7.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeLifestyleUniversitatea Cluj a scăpat de faliment. Până în aprilie

Universitatea Cluj a scăpat de faliment. Până în aprilie

Judecătorii de la Tribunalul Botoșani au amânat deschiderea procedurii de faliment împotriva clubului de fotbal Universitatea Cluj. Magistrații au decis, ieri, amânarea cauzei pentru data de 14 aprilie.

Motivul amânării este reprezentat de un document prezentat de oficoalii Universității Cluj, din care reiese că un om de afaceri spaniol dorește să preia echipa. Acesta ar urma să plătească, în trei tranșe, suma totală de 600.000 de euro, prin intermediul unei firme din Hong Kong, al cărei nume este BCK Oil West. Compania are subsidiare și în Rusia, precum și în România, în Bistrița. Prima tranșă din prețul tranzacției ar fi urmat să fie achitată ieri, potrivit reprezentanților Universității Cluj. Tot ieri, mii de suporteri ai Universității Cluj au ieșit în stradă, pentru a-și exprima nemulțumirea.

Boc promite că echipa nu va dispărea

În acest context, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că echipa de fotbal își va continua existența. „Doresc să transmit pe această cale faptul că Universitatea Cluj nu va dispărea niciodată. În cazul în care actuala formulă nu va mai putea funcționa, atunci suntem pregătiți cu o soluție alternativă pentru continuitatea Universității Cluj. Această afirmație se bazează pe faptul că Primăria și Consiliul Local sunt proprietarii brand-ului «U» și, în consecință, «U» nu va dispărea“, a spus primarul Emil Boc.

„Cu patronul Florian Walter-Bușcă arestat pentru fapte de corupție, cu o situație financiară dezastruoasă și cu fostele vedete ale echipei plecate sau pe picior de plecare, Universitatea Cluj încă își păstrează cele mai importante bunuri: suporterii, marca și palmaresul. Ultimele sunt deținute de Consiliul Local“, scriu și jurnaliștii de la site-ul SportinCluj.ro.

Suporterii clujeni cer autorităților centrale și locale, precum și mediului privat, să intervină pentru a salva echipa.

Unii dintre politicieni cred că soluția poate fi revenirea la valorile cu care Universitatea Cluj a pornit la drum acum aproape 100 de ani. Prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, deputatul PNL Adrian Oros, crede că, în cel mai rău caz, Universitatea Cluj va trebui să fie reconstruită într-o nouă formulă din Liga a
IV-a. El cere universităților clujene, autorităților publice, companiilor și suporterilor să sprijine acest proces. „Chiar dacă se va materializa cel mai rău scenariu posibil, aniversarea a 100 de ani de la înființare trebuie să regăsească Universitatea acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Dacă trebuie să fie pronunțat falimentul, să fie pronunțat acum, iar la toamnă să pornim din nou la drum în Liga a IV-a, astfel încât să avem timpul necesar pentru a promova rapid. Astfel, în sezonul 2019-2020, putem reveni în Liga I, de acolo de unde nu ar fi trebuit să retrogradăm niciodată“, a spus Adrian Oros.

La rândul său, deputatul Aurelia Cristea, care conduce PSD Cluj-Napoca, a declarat că clubul de fotbal are nevoie de un management transparent și performant. „Nu vreau să fac nici un fel de speculații, dar avem nevoie de o conducere bună, care să readucă Universitatea Cluj acolo unde îi este locul“, a spus Aurelia Cristea. 

Suporterii Universității Cluj cer salvarea clubului de fotbal  

Doresc să transmit pe această cale faptul că Universitatea Cluj nu va dispărea niciodată. În cazul în care actuala formulă nu va mai putea funcționa, atunci suntem pregătiți cu o soluție alternativă pentru continuitatea Universității Cluj. Această afirmație se bazează pe faptul că Primăria și Consiliul Local sunt proprietarii brand-ului «U» și, în consecință, «U»  nu va dispărea.“ Emil Boc

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă