Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un scaun de birou, piesă de muzeu

Muzeul de Artă Modernă din New York găzduiește în expoziția sa permanentă un... scaun de birou. Este, într-adevăr, cel mai vândut scaun de birou din toate timpurile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 17:04

În 1994, doi designeri - Bill Stumpf și Don Chadwick - și-au propus să creeze un scaun benefic pentru sănătate, dotat cu performanțe transversale, adaptat la o gamă largă de dimensiuni corporale. Și-au dorit un scaun ecologic, peste toate acestea, și așa au ajuns la un design fără precedent. Scaunul care a fost numit Aeron a întruchipat inovația în ergonomie și utilizarea materialelor și a oferit o soluție confortabilă, fără folosirea implicită a stratului de spumă, a textilelor sau a pielii. Scaunul Aeron a revoluționat modul în care este perceput scaunul de birou și și-a găsit rapid locul aparte în imaginarul colectiv.

În 2016, designul scaunului – vedetă al brandului Herman Miller a fost reactualizat. Potrivit designerului Don Chadwick, criteriile care se află la temelia producției unui Aeron cu totul nou sunt aceleași. Scaunul Aeron a fost remasterizat pe baza concluziilor celor mai recente cercetări științifice ale companiei Herman Miller în materie de scaune, de progrese privind utilizarea materialelor, de fabricație și de tehnologii, precum și pe baza specificului spațiilor de lucru moderne.

De altfel, și în România acest scaun este vedetă. “Scaunele Herman Miller, în principal Sayl, Mirra 2 și Aeron, sunt cele mai căutate pentru designul lor ergonomic. Din 2015, când Workspace Studio a devenit dealer partner autorizat al Herman Miller în România, au fost vândute peste 7.000 de scaune Herman Miller. Scaunele Herman Miller sunt recunoscute în întreaga lume încă din anii ’70 pentru ergonomie și design futurist, iar scaunul Aeron a devenit cel mai bine vândut model de scaun de birou din toate timpurile”, a declarat Horațiu Didea, managing partener Workspace Studio.

Comentarii

loading...