1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeLifestyleFostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat. Reacția colegilor

Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat. Reacția colegilor

UPDATE: Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu a declarat, miercuri, că a debutat alături de Nicolae Rainea în arbitraj și a precizat că fostul ecuson FIFA a fost un model pentru toţi colegii săi, informează Mediafax.

“Rainea a fost un arbitru excepţional. Eu am debutat în arbitraj făcându-i linie lui Nicolae Rainea. Îmi aduc aminte că am avut un incident atunci cu un preşedinte de club şi el mi-a luat apărarea. Am fost foarte mândru de treaba asta, pentru că era mult mai uşor să arunci un tânăr arbitru în gura leilor decât să te iei de un preşedinte de club. Dar el avea o forţă extraordinară. El a fost pentru noi mai sus. Întotdeauna ne-am uitat la cei care erau mai sus ca noi, la Rainea, Igna, o generaţie de arbitri foarte bună. Am avut o relaţie foarte bună, mă suna de fiecare dată de ziua mea, îmi ura la mulţi ani, şi îmi spunea că nu o să uite niciodată că e ziua mea. Eu l-am respectat foarte mult. Cu siguranţă a fost un model pentru toţi arbitrii români. Dacă nici cei mai buni arbitri, cei care fac performanţă, nu pot fi modele, cine să fie?”, a declarat Ion Crăciunescu.

UPDATE: Fostul arbitru FIFA Adrian Porumboiu a declarat, miercuri, că regretă enorm dispariţia lui Nicolae Rainea pe care îl consideră “ce mai înalt vârf al arbitrajului românesc care nu va fi niciodată egalat”, informează Mediafax.

“Am aflat primul despre ce s-a întâmplat cu nea Nicu, Dumnezeu să îl ierte. Mi-e greu să vorbesc pentru că am fost foarte apropiaţi. A murit cel mai înalt vârf al arbitrajului românesc care nu va fi niciodată egalat. A fost un om extraordinar, un om cum rar îi va mai fi dat României să aibă, cu atât mai puţin arbitrajului românesc. Regret enorm, orice aş spune în momentele acestea ar fi în plus”, a afirmat Porumboiu.

——-

Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, informează Federaţia Română de Fotbal (FRF), conform Mediafax.

Nicolae Rainea s-a născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila. El şi-a început cariera ca fotbalist și a evoluat pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamţ şi Constructorul Bârlad. 

În 1959, a devenit arbitru, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane a primit ecusonul FIFA. 

Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de meciuri în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaţionale, a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

După ce s-a retras din arbitraj în 1984, a fost observator şi apoi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. De asemenea, Nicolae Rainea a fost membru şi preşedinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă