19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleUn câine poliţist căzut la datorie va fi omagiat în Coreea de...

Un câine poliţist căzut la datorie va fi omagiat în Coreea de Sud

Larry, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, se afla în iulie pe urmele unui fugar în munţii din provincia Chungcheong din sudul ţării, când un şarpe veninos l-a muşcat de lăbuţa din spate.

Este vorba de primul câine poliţist “mort în exerciţiul funcţiunii” în Coreea de Sud, notează într-un comunicat Agenţia de poliţie metropolitană din Daegu.

Larry a participat la investigarea a 39 de infracţiuni şi la căutarea a peste 170 persoane dispărute de la intrarea sa în poliţie în 2012.

Anul trecut el a reuşit să găsească corpul unei femei, îngropată la 70 de centimetri sub pământ pe o potecă din pădure, determinând deschiderea unei anchete pentru crimă.

Poliţia, care a organizat deja funeraliile lui Larry, a comandat o placă din bronz în onoarea sa.

Placa va fi instalată pe peretele sediului regional, în cadrul ceremoniei ce va avea loc în septembrie, a declarat AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă