20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleUEFA anchetează trei ECHIPE de fotbal din România

UEFA anchetează trei ECHIPE de fotbal din România

Opt cluburi europene, dintre care trei sunt româneşti, sunt investigate de UEFA, informează Mediafax.

Cele trei echipe din România sunt ASA Târgu Mureş, Astra Giurgiu şi FC Botoşani. Ele vor fi investigate de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA, deoarece înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al UEFA.

Pe lângă cele trei grupări româneşti din Liga I, mai sunt investigate cluburile Inter Baku (Azerbaidjan), Sporting Braga (Portugalia) şi Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina). Perioada aflată în atenţia UEFA este 30 iunie – 30 septembrie 2015.

O decizie în privinţa celor şase grupări va fi luată până la finalul anului.

Pe de altă parte, cluburile turce Fenerbahce Istanbul şi Trabzonspor vor fi investigate pentru presupuse încălcări ale unui buget echilibrat. UEFA va publica o decizie în acest caz în februarie 2016.

Cele opt grupări care vor fi investigate de Corpul de control financiar al cluburilor nu vor mai primi bani de la UEFA până la soluţionarea cazurilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă