18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleTop-ul marcatorilor din Liga 1 la fotbal este dominat de un atacant...

Top-ul marcatorilor din Liga 1 la fotbal este dominat de un atacant de la Pandurii Tg Jiu

Ioan Hora este jucătorul care are la activ cele mai multe goluri marcate pe prima scenă a fotbalului românesc. Hora nu joacă nici la Astra, nici la Steaua și nici la Dinamo.

Pandurii Tg Jiu este formația care se bucură de foma excelentă a atacantului în vârstă de 27 de ani. Născut la Oradea, Ioan Hora a marcat cele mai multe goluri în cariera sa în cei patru ani peterecuți la formația CFR Cluj – 76 de reușite în tricoul clujenilor între anii 2010-2014.

Denis Alibec, jucătorul echipei Astra, încearcă să-l depășească pe Ioan Hora în clasament. Vârful "astralilor" a înscris cel de-al 15-lea gol din ediţia curentă, apropiindu-se la doar două lungimi de liderul clasamentului golgheterilor, Ioan Hora, ceea ce împinge lupta pentru titlul de cel mai bun marcator al sezonului 2015-2016 până la final.

De asemenea, Alibec a scos un penalty, al patrulea în 25 de jocuri, ceea ce l-a urcat pe prima poziţie în topul privind loviturile de pedeapsă obţinute şi a oferit o nouă pasă decisivă, a cincea în ediţia curentă.

Iată cum arată clasamentul golgheterilor şi cel al pasatorilor după 34 de runde, 26 în sezonul regulat şi 8 în play-off / play-out:

Clasament golgheteri:

1. Ioan Hora – 17 goluri;

2. Denis Alibec – 15 goluri;

3-4. Nicolae Stanciu, Florin Tanase – 12 goluri;

5. Cristian Lopez – 11 goluri;

6. Harlem Gnohere – 10 goluri;

7. Bojan Golubovic – 9 goluri;

8-11. Florin Cernat, Nuno Rocha, Costantin Budescu, Adrian Bălan – 8 goluri.

Clasament pasatori:

Alexandru Achim, Nicolae Stanciu – 7 pase decisive;

Tiago Lopes, Ben Kone, Marius Pena – 6;

Dan Nistor, Radoslav Dimitrov, Javier Hernandez, Constantin Budescu, Florin Cernat, Sergiu Hanca, Fernando Boldrin, Antun Palic, Denis Alibec – 5.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă