16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Top 5 gadget-uri esențiale pentru elevi

Toamna aceasta aduce cu ea revenirea la normalitate prin începerea cursurilor offline. Când vorbim despre întoarcerea la școală, ne gândim firesc la cărți, caiete, stilouri, bănci și clase pline cu elevi. Însă pandemia a impus o nouă tendință de învățare și automat necesitatea unor noi unelte pentru acest proces desfășurat în online.

Pentru că nu știm cât va dura până ne vom muta din nou în online, actualizarea arsenalului de rechizite cu tehnologie nouă este esențială. Ca să fim pregătiți pentru momentul când examenele și cursurile se vor desfășura prin video call iar testele vor fi completate pe tablete sau laptop-uri, lista de cumpărături pentru școală arată diferit.

Laptopuri, tablete, telefoane mobile, camere web sunt gadget-urile în care ar trebui să investim pentru siguranța și performanța procesului de învățare. Iar ca să nu-ți fie greu să-ți creezi lista de rechizite electronice, am extras câteva gadget-uri esențiale pentru noul an școlar. Fie că ești un profesor care se pregătește pentru ore virtuale, un părinte care își pregătește copilul și pentru scenariul de școală online sau un student pregătit pentru a învăța în orice condiții, iată ce trebuie să pui pe lista de cumpărături.

Un laptop ultra-portabil

Laptop-ul este esențial pentru că îl poți lua cu tine peste tot și poți participa la clasele online sau îți poți face temele de oriunde. Alege un model slim, din aluminiu, care este foarte ușor și poate încăpea în rucsac sau într-o geantă mică. Caută un model nou pe care să poți instala Windows 10, cu un ecran de 13 inch, suficient pentru a urmări detaliile de curs. Este indicat să cauți o variantă nou apărută pe piață pentru că vine cu update de tehnologie și grafică și tastatură confortabilă integrată.

Tableta

Poți alege tableta în cazul în care nu ai un laptop, însă ideal este să fie în completarea acestuia, pentru diverse situații. Caută un model slim, cu un sistem de operare performant și un display mare, de 10 inch, ca să poți participa la conferințe sau vizualiza prezentări.

Un smartphone

Un telefon inteligent este un instrument util și pentru învățare, nu doar pentru a fi în contact cu colegii sau profesorii. Dacă nu vrei să faci o investiție majoră într-un astfel de accesoriu, multe  pe Emag poți găsi telefoane ieftine din care să alegi varianta potrivită pentru nevoile tale.

O cameră web

Dacă laptop-ul de pe care lucrezi nu are cameră video integrată sau în cazul în care calitatea acesteia nu este cea mai bună, optează pentru o cameră web individuală, HD, care poate fi atașată monitorului. Aceasta este ideală mai ales pentru profesorii care trebuie să urmărească toți elevii de la cursul online și să-i audă foarte clar.

Microfon

Alături de o imagine clară, ai nevoie și de o claritate a sunetului, astfel, un microfon bun devine esențial în astfel de situații. Caută un model discret, compact, portabil pe care îl poți prinde cu clips pe monitor și care nu îți ocupă mult loc în bagajul de școală, dacă vei fi nevoit să te deplasezi în altă locație.

Ultima oră
Pe aceeași temă