26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăLifestyleTop 5 destinații montane superbe unde poți să evadezi pentru o scurtă...

Top 5 destinații montane superbe unde poți să evadezi pentru o scurtă perioadă

1. Grands Mulets, Franța

Situat pe drumul către lanțul muntos Mont Blanc, refugiul Grands Mulets oferă vederi spectaculoase ale Alpilor.
Amplasată la o altitudine de 3.051 metri, prima cabană a fost construită în anul 1853 pentru a deservi alpiniștii care explorează vârfurile alpine.
Astăzi, este una dintre cele mai populare colibe montane din Franța, datorită poziției sale strategice și a împrejurimilor minunate. 
Vizitatorii pot rezerva refugiul folosind site-ul oficial. Are 68 de paturi și este deschis de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie.

 

 

Sursa Foto: Seechamonix

2. Brandenburger Haus, Austria

Situat chiar în inima celui mai mare lanț de ghețari din Alpii de Est, Brandenburger Haus are o priveliște aproape suprarealistă.
S-a construit în anul 1909 pentru a servi Clubului Alpin German.
În prezent, se bucură de un loc pe lista celor mai uimitoare refugii din Alpi, oferind un peisaj uimitor.
Vizitatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că, se află pe lista de cabane de munte ideale pentru experți, întrucât, ca să ajungi acolo, treci prin drumuri complicate. Mai multe detalii pe site-ul oficial al cabanei.

Sursa: Outdooractive

3. Konkordia, Elveția

Una dintre cele mai legendare colibe alpine din lume, Konkordia a fost construită în 1877. Oricine ajunge în acest loc, are impresia că visează. Atât de mare este puterea panoramelor oferite.
Puternicul ghețar Konkordiaplatz și vârfurile înalte ale munților pot fi văzute din acest punct de observație fantastic.
Există, de asemenea, un memento îngrijorător al schimbărilor climatice. Când a fost construită coliba Konkordia, aceasta se afla la doar 50 de metri de ghețar. Astăzi se află la 200 de metri distanță, deoarece minunea naturală s-a topit de-a lungul anilor.
Oricine rămâne aici trebuie să rezerve din timp prin intermediul site-ului oficial.

Sursa Foto: CNN

4. Rifugio Re Alberto, Italy

Rifugio Re Alberto este genul de loc care pare mai mult loc de jocuri de fantezie decât viața reală.
Există peisaje uimitoare, inclusiv Turnurile Vajolet, cele mai prețioase bijuterii din coroana Dolomiților.
Refugiul este deschis numai în lunile de vară și necesită rezervări. Mai multe informații pe site-ul cabanei.

 

Sursa: CNN

 

5. Rabothytta, Norway

Arhitectura modernă, întâlnește peisajele sterpe din nordul Norvegiei la această colibă uimitoare. 

Gestionată de Asociația Norvegiană de Trekking, clădirea izbitoare și elegantă este o poartă către lanțul muntos Okstindan din Helgeland.
Deși este departe de fiordurile frecventate de turiști sau Insulele Lofoten, Rabothytta oferă o izolare totală într-un ținut neexplorat – locul suprem pentru a scăpa de toate.

Sursa: CNN

 

 

 

 

 

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă