20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleTop 10 cele mai frumoase plaje din Grecia

Top 10 cele mai frumoase plaje din Grecia

Potrivit consilierturism.ro, topul consolidează poziția în clasament a unor insule foarte cunoscute, însă au apărut și surprize în preferințele turiștilor care și-au exprimat opiniile pe tripadvisor.com. 

 

Elafonissi, Creta 

Drumul spre laguna Elafonissi, situată în sud-vest-ul prefecturii Chania, Creta, trece prin sătuce izolate, pe un drum de coastă, strâmt și cu serpentine. Odată ajunși, turiștii vor vedea mici insulițe de nisip alb-rozaliu, culoare împrumutată de la cochiliile scoicilor, cufundate în ape limpezi în nuanțe turcoaz, în care pot înota sau face snorkel. 

 

Balos, Creta 

Balos, aflată tot în provincia Chania, este de neratat pentru cei ce vor ajunge în cea mai mare insulă a Greciei. Din localitatea Kissamos pornesc ambarcațiunile către Balos și Gramvousa – „Insula Piraților“. Balos a devenit celebră datorită apelor sale turcoaz și albastre, calme și calde, a nisipului alb sau rozaliu și fin, dar și datorită peisajului deosebit, din care nu lipsesc stâncile. 

 

Simos, Elafonisos 

Parte din arhipelagul Peloponez, insulița Elafonisos se află la circa 4 km de Neapoli Voion (sau Neapolis Voion), din regiunea Laconia, în sudul Greciei. Aici trăiesc doar câteva sute de rezidenți, însă insula se animează în lunile de vară, când vin turiști din toată lumea pentru a se bronza și relaxa pe plaje precum Sarakiniko, Fragos (Simos) și Panagias Nissia. Simos este parte a unei lagune, are nisip “de aur” și e scăldată de ape de cristal turcoaz.

 

Kleftiko, Milos, Arhipelagul Ciclade 

Kleftiko uimește cu peisajele sale sălbatice, dominate de stânci albe uriașe care ies din apa precum cristalul a Mării Egee și un țărm dantelat, cu multe peșteri. Kleftiko a fost denumită după pirații Kleftes, care au folosit zona ca să-și pună comorile la adăpost. În insula Milos a fost descoperită vestita statuetă a lui Venus (din Milo), care este una din principalele atracții ale Muzeului Luvru din Paris. 

 

Sarakiniko, Milos 

Milos este cea mai sudică insulă din arhipelagul Ciclade și s-a menținut oarecum în afara circuitului turistic „de masă“, până de curând. Pe lângă teatre vechi, peisaje mai mult sau mai puțin sălbatice și sate tradiționale, una dintre atracțiile de necontestat o constituie plajele și peșterile sale misterioase. Plaja Sarakiniko se află în nordul insulei Milos, fiind denumită după pirații sarazini care s-au ascuns odată aici. Sarakiniko se distinge prin rocile albe luminoase care fac un contrast uluitor cu apa mării, limpede precum cristalul.

 

Porto Limnionas, Zakynthos  

Această plajă din vestul insulei a fost până de curând unul dintre secretele cele mai ascunse ale insulei Zakynthos. Așezată într-un mic fiord cu ape adânci și curate, plaja Porto Limnionas, scăldată de apele Mării Ionice, este destul de atipică, pentru că nu are nisip. Nu există deocamdată multe facilități turistice, dar turiștii care au vizitat-o s-au declarat încântați de frumusețea ei. Porto Limnionas este preferată de înotători și de amatorii de snorkel și scuba diving. 

 

Milos Beach, Lefkada 

În ultimii ani, și-a făcut loc în topul celor mai frumoase plaje din Grecia. Se ajunge aici din Agios Nikitas, pe o cărare de munte, sau cu barca. Milos este o plajă cu nisip destul de măricică, iar apele clare și curate ale Mării Ionice au culori fantastice. 

 

Kalamaki Beach, Zakynthos 

Plaja Kalamaki, aflată la 6 km sud de capitala insulei, orașul Zakynthos, este unul din locurile în care simbolurile vii ale insulei, țestoasele caretta-caretta, vin să-și depună ouăle. Plaja este arie protejată, dar accesul este totuși permis, cu respectarea unor reguli stricte. Kalamaki Beach are nisip fin și intrare lină în apă, motiv pentru care este preferată de familiile cu copii. Apusurile de soare oferă aici o priveliște incredibilă. 

 

Anthony Quinn, Rhodos 

Această micuță plajă amplasată la 3,5 km sud de Faliraki, cea mai animată stațiune din Rhodos, a devenit celebră după ce s-au filmat aici scene din producția „Tunurile din Navarone“, avându-l ca protagonist pe celebrul actor Anthony Quinn. Plaja, care purta până în anul 1961 un alt nume, este o combinație de nisip, stânci și ape cristaline, umbrite de pini. 

 

Manganari, insula Ios, Ciclade 

Manganari este una dintre cele mai pitorești plaje de pe insulița Ios, situată la 23 km sud de Chora, cea mai mare localitate de pe insula Ios. Golful mai retras în care se află plaja Manganari este protejat de vânturile puternice și oferă astfel condiții bune pentru înot și snorkel. Scene din faimosul film „Le Grand Bleu“ cu Luc Beson și Jean Reno au fost filmate în Manganari.

 

FOTO: Wikipedia

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă