15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleTipuri de pergole retractabile. Principalele dotari si destinatii ale acestora

Tipuri de pergole retractabile. Principalele dotari si destinatii ale acestora

Ideea unei pergole retractabile este din ce in ce mai bine conturata in mintea proprietarilor de cladiri, in conditiile in care o astfel de constructie reuseste sa asigure extrem de multe avantaje:

Ofera umbra pe timpul verii;
Asigura o estetica excelenta, imbunatatind considerabil imaginea cladirii;
Ofera o izolare termica buna pe timpul iernii;
Poate sa ofere flexibilitate, lasandu-i pe utilizator sa decida daca acoperisul este tras sau nu.

Conform celor de la Royalpergola.ro, experti in pergole retractabile, exista o multime de variante de pergole, diferentiate in functie de mai multe criterii.

Care sunt principalele tipuri de pergole retractabile?

In functie de materialele din care sunt construite. Descoperim pergole din lemn, din metal sau din diverse combinatii de metal si PVC. Cele din urma sunt cele mai rezistente in timp si cele mai echilibrate din punct de vedere al costului, motiv pentru care in ultimii ani sunt si cele mai folosite. Acestea permit mobilitate si de regula, metalul pe care il inglobeaza este aluminiul.

In functie de functiile pe care le ofera. Se poate opta pentru pergole automate, ce pot fi controlate printr-o telecomanda, sau pentru pergole mecanice. De asemenea, o pergola poate sa asigure si iluminare.

In functie de estetica. Se poate alege o pergola retractabila dreapta, cu stalpi si acoperis curbat sau cu forme variate. Estetica este decisa si de acoperis, care poate sa fie construit dintr-o varietate foarte mare de materiale.

Care sunt destinatiile pergolelor retractabile?

De multe ori, o pergola este destinata gradinii din spatele casei sau unei mici terase. In majoritatea cazurilor in care se cauta o pergola de gradina se poate miza pentru variante simple din lemn sau metal, cu suprafata mica si fara prea multe dotari.

Aceste constructii nu sunt destinate doar gradinilor insa. Exista o multime de alte cladiri care pot sa beneficieze din plin de numeroasele avantaje pe care le ofera:

Restaurantele. Pe timpul verii acestea pot oferi un spatiu in aer liber, care sa asigure o doza in plus de relaxare. Daca se aleg pergole automate, bine construite, acestea isi pot gasi utilitatea si pe timpul iernii.
Piscinele. Piscinele in aer liber pot si ele sa fie folosite in timpul iernii sau in perioadele ploioase, atata vreme cat pot fi acoperite rapid cu o pergola. Cei care detin un business care implica inchirierea piscinei pot sa isi creasca considerabil cifra de afaceri.
Balcoanele. Revenind la utilizarea rezidentiala, pergolele retractabile pot fi foarte utile si pe balcoane, mai ales daca sunt suficient de spatioase.

In general, o pergola retractabila isi gaseste utilitatea in orice zona a lumii. Tocmai de aceea, sistemele complexe de pergole pot fi gasite atat in zonele extrem de calduroase, cat si in cele in care frigul a pus stapanire pe pamant.

Sfaturi utile: Inainte de instalarea unei pergole este esentiala o informare corecta referitoare la firma care urmeaza sa instaleze constructia, dar si la functionalitatea pe care o are. Sistemul de retractare trebuie sa fie unul foarte bun, in asa fel incat sa reziste multa vreme la solicitari repetate, iar intregul ansamblu trebuie sa aiba o serie de proprietati superioare:

Sa fie 100% impermeabil, in asa fel incat sa nu lase stropii de ploaie sa ajunga la cei care stau sub pergola;
Sa izoleze cat mai bine atat din punct de vedere termic, cat si fonic. Pe timp de iarna, cand pergola este inchisa, izolarea poate sa fie un foarte mare avantaj.
Sa reziste la temperaturi extreme dar si la foc. Pergolele sunt in aer liber, asadar, intra in contact cu intemperiile si cu temperaturile extreme. De asemenea, exista intotdeauna riscuri de incendii, asadar o rezistenta la foc este si ea cat se poate de dorita.
 

Cele mai citite

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă