16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeLifestyleStil de viațăMobila de dormitor, între zen, confortabil și funcțional!

Mobila de dormitor, între zen, confortabil și funcțional!

Arta Feng-Shui pune un accent deosebit pe amenajarea spațiilor de locuit. Conceptele promovate încurajează ca fiecare încăpere să asigure un confort optim, care să susțină refacerea naturală a organismului. Alegerea corectă a culorilor, formelor și dimensiunilor, precum și corelarea armonioasă a tuturor elementelor unei încăperi converg spre realizarea unui mediu zen, confortabil, dar și funcțional.

Mobila dormitor, de pildă, joacă un rol cheie pentru starea de bine a fiecărei persoane, indiferent de vârstă. Aleasă greșit, aceasta poate afecta întreaga energie a camerei și implicit pe cea a utilizatorilor acelui spațiu. Dacă ți se întâmplă deseori să te trezești cu senzația de oboseală, să remarci stări de iritabilitate și un somn agitat pe timpul nopții, este foarte probabil ca amenajarea încăperii să nu fie tocmai una inspirată.

Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci în astfel de situații este să reevaluezi: modul în care a fost dispusă fiecare piesă de mobilier, distanțele dintre module, cromatica pereților și draperiilor, precum și nivelul de aerisire și luminozitate.  

Dacă constați că spațiul este supraîncărcat, culorile folosite sunt prea intense și predomină senzația de mediu sufocant din cauza elementelor care aglomerează suprafețele, e timpul să faci rapid o schimbare.

În acest sens, mobila de dormitor modernă îți poate fi de mare ajutor. Seturile actuale propuse de experții în design interior îți vor asigura un grad de confort sporit. Liniile directoare în amenajarea spațiilor au ca obiectiv prioritar starea de bine a utilizatorilor și vizează transformarea camerei de odihnă într-o mică “oază” de liniște și relaxare.

În colecțiile prezente, mobila de dormitor poate fi achiziționată în diverse combinații, pachetul standard fiind alcătuit din pat matrimonial, dressing, 2 noptiere și o comodă cu oglindă. Toate piesele sunt proiectate astfel încât să ofere un confort ireproșabil, dar și unicitate spațiului.

mobila dormitor

Armonizează corect patul și noptierele

Dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru un pat în culori neutre. Nuanțele de crem, alb, camel, negru sau gri îți vor da posibilitatea să asortezi modelul ales, fără dificultate, cu celelalte piese pe care le ai deja în cameră. Pe lângă cromatică, acordă atenție și dimensiunilor! În funcție de preferințele tale, poți alege un model standard sau tapițat, de 140×200 cm sau 160×200 cm, cu ladă, cu sertare sau cu somieră inclusă.

Dacă ai suficient spațiu în jurul patului, poți amplasa și 2 noptiere pe fiecare laterală. Acestea nu trebuie să depășească înălțimea patului și trebuie să permită așezarea și manevrarea cu ușurință a obiectelor depozitate sau expuse.

Integrează inteligent dressing-ul

Mobila de dormitor fără un dressing cu design elegant și rafinat parcă nu este completă. Alege-l, însă. ținând cont de nevoile de depozitare și de spațiul de care dispui. Dacă suprafața încăperii este mică, optează pentru modelele cu uși culisante și oglinzi fixate pe exterior. Vei câștiga astfel un plus de spațiu și vei crea un efect sporit de luminozitate. 

Un tot unitar cu o comodă potrivită

Comodele sunt, de asemenea, piese extrem de practice în orice locuință și aduc îmbunătățiri la nivel de decor și utilitate. Atunci când le alegi, asigură-te că se potrivesc cu celelalte module, pentru a crea un ambient cât mai plăcut.

Indiferent de situație, nu uita că mobila dormitor nu trebuie să fie un factor agasant. Investește inteligent doar în piesele care îți îndeplinesc criteriile de confort, funcționalitate și aspect!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă