12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăLifestyleStil de viațăCe materiale se folosesc pentru o hidroizolație balcon de calitate

Ce materiale se folosesc pentru o hidroizolație balcon de calitate

Balconul este expus foarte mult la intemperii, mai ales dacă este descoperit. Temperaturile extreme, vântul, dar mai ales zăpada și ploaia pot crea numeroase probleme în balcon. Infiltrarea apei provoacă umiditate excesivă, mucegai, precum și coroziunea elementelor metalice.

Pentru a evita aceste probleme, este indicată hidroizolația, care constă în aplicarea unor materiale speciale, ce împiedică infiltrarea și acumularea apei în structuri, evitându-se astfel deteriorarea acestora.

Materiale care se folosesc pentru o bună hidroizolație a balconului

Hidroizolația asigură o barieră impermeabilă împotriva apei, protejând materialele de efectele negative ale umidității. Se recomandă pentru numeroase construcții care au contact cu mediul exterior: balcoane, acoperișuri, pereți exteriori, dar și pentru fundații și subsoluri.

Pentru lucrări de calitate, folosește întotdeauna produse premium, cum ar fi o hidroizolație balcon Econstrukt! Iată câteva dintre materialele pe care le poți alege din acest magazin pentru hidroizolații:

Membrane bituminoase sau membrane cu polimeri – sunt flexibile și rezistente, fiind excelente pentru a forma o barieră împotriva apei. Aceste membrane se folosesc atât pentru hidroizolația balcoanelor, cât și pentru acoperișuri.

Straturi de impermeabilizare – se aplică sub formă de lichid sau pastă și sunt eficiente în protejarea suprafețelor orizontale, cum sunt acoperișurile, terasele sau balcoanele.

Hidroizolație din poliuretan – spuma sau straturile lichide de hidroizolație din poliuretan sunt excelente pentru acoperirea pardoselilor sau suprafețelor orizontale ale balconului, formând o barieră împotriva umidității. Pentru hidroizolația balconului, poți folosi un produs de calitate de la Econstrukt: membrana Marithan de la Maris Polymers, concepută din poliuretan modificat monocomponent, pe bază de apă. Membrana este perfectă pentru exterior, fiind rezistentă la apă, îngheț și la radiații UV.

Hidroizolație pe bază de cauciuc sau polimer – este eficientă pentru etanșare, protecție și reparare. La Econstrukt poți găsi un pachet de două produse Bison Rubber Seal, cu care poți face hidroizolația balconului, dar și a altor zone de la exterior și interior: acoperișuri, terasamente, pereți exteriori, subsoluri, fundații, zone umede de la interior.

Avantaje ale hidroizolării balconului

Hidroizolația este un proiect ce trebuie luat în calcul în toate locuințele care dispun de balcoane, mai ales dacă balconul este descoperit. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele hidroizolațiilor în cazul apartamentelor și caselor:

Prevenirea infiltrării apei

Acesta este, poate, cel mai important dintre avantaje. Împiedicarea infiltrării apei în construcții asigură prevenirea scurgerilor în interiorul clădirii și evitarea deteriorării materialelor.

Prelungirea duratei de viață a balconului

Prin hidroizolații, suprafața balcoanelor este protejată împotriva efectelor negative ale expunerii la intemperii, prelungind durata de viață a balconului și a întregii structuri.

Protejarea sănătății

Acumularea de umezeală reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor, afectând calitatea aerului și sănătatea locuitorilor. Hidroizolația reduce din start aceste riscuri și protejează sănătatea oamenilor.

Economisirea energiei

Tot prin hidroizolații, se menține o temperatură constantă în interiorul clădirii, reducându-se necesitatea utilizării excesive a sistemelor de încălzire sau răcire. Acest aspect duce la economii semnificative la facturile de energie.

Fie că ai un balcon descoperit sau unul acoperit, optează pentru hidroizolații de calitate de la Econstrukt, pentru a proteja structura și calitatea construcției, la exterior și la interior. O hidroizolație este pentru balcoane un scut protector contra intemperiilor și apei.

Cele mai citite

Kylian Mbappe își aduce și fratele la Real Madrid

Ethan Mbappe, fratele mai mic al căpitanului echipei naționale a Franței, Kylian Mbappe, va semna la rândul său în această vară cu Real Madrid. Conform...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Deficit bugetar mai mare în ianuarie 2024 față de 2023: 7,9 miliarde lei

Deficitul bugetului consolidat a fost de 0,45% din PIB în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu 0,25% din PIB în prima lună a...
Ultima oră
Pe aceeași temă