0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyleStil de viațăCare este lenjeria de pat ce nu trebuie să-ți lipsească din locuință

Care este lenjeria de pat ce nu trebuie să-ți lipsească din locuință

Societatea în care trăim nu poate fi caracterizată mai bine decât printr-un stil de viață alert, focusat constant pe dezvoltare profesională și timp infim pentru propriile tabieturi. Confruntându-ne zi de zi cu diverse activități solicitante, ajungem la un moment dat să ne gândim la lucrurile pe care le facem atât pentru sănătatea noastră, cât și la confortul din locuință.

Ce putem face rapid și simplu pentru a aduce o idee de proaspăt, confort, relaxare în locuință fără a pierde foarte mult timp căutând soluții. Te-ai întrebat vreodată cât de importantă este lenjeria de pat și cum poate aceasta contribui facil la un decor splendid, care inspiră încredere, armonie și relaxare?

Dacă nu ai făcut-o deja, te vom lua cu noi în acest moment pentru descoase și a poziționa pe primul plan importanța lenjeriei de pat pentru confort, și care tip de lenjerie nu trebuie să-ți lipsească din locuință.

Cât contează odihna?

Odihna este un factor ce contribuie la menținerea sănătății. Acest fapt este atestat de studii, astfel încât, timpul de somn este din ce în ce mai condiționat, rezultatele fiind neplăcute și resimțite pe termen lung. Cu toate că idealul timp ce trebuie alocat pentru somn se înconjoară în jurul a 8 ore, puțini sunt cei care iau în considerare acest lucru.

Există clipe în care somnul se rezumă între 5-6 ore iar nu de puține ori chiar și mai puțin. Pentru a ne putea odihni pe deplin este nevoie să creăm un ambient plăcut. Acesta contribuie în proporție destul de mare la confortul sau disconfortul orelor de somn.

Motiv pentru care, este vital ca în camera în care dormim să fie aer curat și liniște, în primă instanță. Este de la sine înțeles faptul că niciodată nu vom reuși să ne simțim bine în dormitor dacă în jur este zgomot, muzică dată la maxim sau alte deranjamente fonice.

În primul rând, confortul începe de la alegerea unui pat bun, până la lenjerie de pat, motiv pentru care am pregătit câteva aspecte pe care trebuie să le știi înainte de a achiziționa o lenjerie de pat.

Bumbacul finet – material revoluționar

Acest material este consacrat pentru calitățile sale în multe țări, utilizat în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte dar și în lenjeria de pat. Fibrele componente depășesc cu mult standardul celor sintetice.

Printre cele mai populare materiale utilizate în confecționarea lenjeriilor de pat regăsim bumbacul finet. Acest tip de material vine cu o serie de avantaje, mulțumită procedurii de construcție, îndeosebi asamblarea unor cămăruțe ce păstrează temperatura, aerul și căldura, oferind un confort optim.  

Cu toate acestea, sezoanele de tranziție cum sunt toamna și primăvara ne pun în postura de a căuta lenjerii de pat care să nu ne sufoce în timpul nopții, dar nici să înghețăm. Bumbacul finet se integrează perfect în categoria lenjeriilor de pat care nu creează un efect de seră pe timpul nopții, ci din contră, favorizează uscarea transpirației.

Cum ne îmbunătățește traiul bumbacul finet?

Mai întâi de toate, țesătura este principalul factor ce determină existența confortului. Proprietățile materialului sunt atât de inofensive încât poate fi utilizat atât pentru adulți, cât și pentru cei mai mici dintre copii.

Atât husele de pat, fețele de pernă și cearșafurile ne îmbunătățesc calitatea somnului mulțumită rezistenței în timp, capacității de a oferi pielii posibilitatea de a se aerisi corect și igienizarea eficientă.

În special familiile cu copii tind a căuta cele mai calitative texturi pentru a le oferi copiilor siguranță în timpul somnului. Majoritatea sunt înnobilate cu imprimeuri și culori atrăgătoare care nu au cum să nu placă privirii.

Desigur, nu doar calitatea contează, ci și aspectul estetic și armonia pe care o creează în interiorul dormitorului. De aceea lenjeriile de pat calitative din bumbac finet sunt adaptate mereu nevoilor adulților, cât și copiilor.

Pentru bebeluși sunt utilizate cu strictețe materiale moi și fine, bumbacul finet încadrându-se perfect în această categorie. De asemenea, când vorbim despre nou-născuți nu putem decât să ne dorim siguranță, confort și căldură.

Animațiile vesele sunt pline de viață, nuanțele de pe această țesături fiind viguroase și vii, ceea ce le creează celor mici entuziasm de fiecare dată. Iar pentru adulți, eleganța, rafinamentul și delicatețea se resimt în nuanțe întunecate, pasteluri sau nuanțe neutre care contribuie la modelarea unui ambient intim și deosebit în dormitor.

Bumbacul finet nu este folosit doar pentru fabricarea nenumăratelor lenjerii de pat, ci și pentru haine ușoare și călduroase, care de obicei le purtăm tot în casă. Mai presus de orice, putem confirma că mereu ne vom îndrepta atenția către țesături deosebite atunci când în interes este confortul la domiciliu.

Viața este uneori precum o cursă lungă în care este necesar ca fiecare participant să facă față fără a clipi. Organizarea este cheia către realizarea fiecărui obiect, dar nu mai importantă decât odihna.

Așadar, lenjeria de pat din bumbac finet se regăsește în atenția persoanelor care doresc mai mult decât o simplă lenjerie de pat. Aceasta reprezintă o cale simplă spre confortul absolut după care tânjim adesea. Avem nevoie de piese calitative cu ajutorul cărora să ne realizăm un ambient personalizat pentru a ne simți pe deplin împliniți și liniștiți când punem capul pe pernă.

Somnul și clipele înainte de somn sunt cele care ne reechilibrează energia corpului pentru următoare zi, de aceea este atât de important să punem preț pe micile detalii, chiar dacă discutăm acum despre lenjeria de pat.

Textura, finețea materialului, căldura care se păstrează, senzația de curat și proaspăt sunt doar mici particularități ce consolidează ideea de confort.

Cert este că bumbacul ia forma oricărei preferințe, fapt ce denotă că nimeni nu va putea rămâne nesatisfăcut la acest capitol, deoarece lenjeria de pat se regăsește pe piață atât la prețuri accesibile, cât și formidabilă din punct de vedere estetic.

Imprimeuri colorate, simpliste, luxuriante, în culori vii sau pasteluri, se întâlnesc în colecțiile de lenjerie de pat comercializate în frumoasele magazine online.

Nimic nu se compară cu raportul calitate-preț al lenjeriei de pat din bumbac finet, cât și a altor variante de așternuturi deosebite realizate din această fibră.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă