19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua și Dinamo se întâlnesc din nou, în episodul 164 din serialul...

Steaua și Dinamo se întâlnesc din nou, în episodul 164 din serialul confruntărilor directe

După ani buni în care Steaua şi-au dominat rivalii, alb-roşiii conduşi de Rednic nu au mai pierdut nici unul dintre cele şase meciuri din sezonul trecut. Acum, Ioan Andone e gata să ducă mai departe "tradiţia" stagiunii anterioare, iar presiunea e cu atât mai mare având în vedere că cele două formaţii se află pe primele două locuri în clasamentul Ligii 1. 

Acum, Ioan Andone e gata să ducă mai departe "tradiţia" stagiunii anterioare, iar presiunea e cu atât mai mare având în vedere că cele două formaţii se află pe primele două locuri în clasamentul Ligii 1.

Derby-ul României e gata de o nouă filă de poveste, sâmbătă, de la ora 21:00, iar partida pare a pleca de la 1-0 în favoarea dinamoviştilor. Stanciu & Co  au suferit cea mai usturătoare înfrângere din istoria sa europeană pe teren propriu, contra lui City.

Mai mult decât atât, fanii lui Dinamo au dat încă o dată dovadă de inventivitate şi au reuşit să coordoneze toată tribuna stelistă astfel încât să realizeze o coregrafie bazată pe mesajul dorit de ei.

La meci au fost se pare infiltraţi câteva zeci de fani din Ştefan cel Mare, care au coordonat totul, creând un mozaic cu mesajul "Doar Dinamo Bucureşti".

Steaua, prin vocea conducătorilor, a încercat să minimalizeze lovitura primită, însă iniţiativa dinamoviştilor a fost unică în peisajul ultras de la noi din ţară şi a ajuns în presa din toată lumea. "Vom răspunde pe teren", promite Reghecampf, semn că roş-albaştrii sunt asemenea unei fiare rănite, gata să îşi devoreze prada.

Nicuşor Stanciu şi Dorin Rotariu, care au aflat săptămâna aceasta că vor face echipă contra Muntenegrului – la debutul din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 – se vor afla sâmbătă în derby-ul Steaua – Dinamo faţă în faţă din postura de adversari.

Ambii se află într-o formă deosebită, iar speranţele fanilor se leagă în mare măsură de modul în care aceştia vor şti să îşi conducă echipa în teren.

Extrem de apreciaţi în Vest, cei doi vor fi urmăriţi de scouteri ai unor formaţii importante în derby-ul Steaua – Dinamo de sâmbătă. 

De menţionat că Steaua – Dinamo este şi o confruntare a internaţionalilor lui Daum. Spre deosebire de echipa lui Reghe, care trimite 5 jucători sub tricolor, formaţia din Ştefan cel Mare dă numai doi – pe lângă debutantul Rotariu, şi Filip a fost chemat de noul selecţioner.

Fundașul de bandă stângă a jucat jumătate de oră la Campionatul European, în meciul contra Elveţiei.Steaua şi Dinamo, sunt cele mai titrate formaţii din fotbalul românesc.

O istorie de 68 de ani, încărcată cu întâlniri directe care au rămas pentru mulţi puncte de reper, şi un echilibru fantastic, probabil unic în privinţa întâlnirilor directe între formaţiile fanion ale ţărilor Europei.

În 163 de confruntări directe în toate competiţiile, roş-albaştrii au un avantaj minim în faţa rivalilor: 56 de victorii vs 55 de succese dinamoviste.

În campionat, în schimb, formaţia din Ştefan cel Mare stă mai bine la acest capitol, reuşind să îşi asigure 46 de victorii (doar 41 Steaua).

Staff-ul vicecampioanei se confruntă cu o serie de accidentări înainte de derby-ul cu Dinamo, de sâmbătă. După Pintilii, şi Golubovic şi Toşca s-au "rupt" în play-off-ul Ligii, cu City, şi au şanse minime să joace.

În privinţa funaşului, lucrurile sunt extrem de complicate, în condiţiile în care Steaua dispune de doar trei fundaşi centrali de meserie în lot.

Fundaşul central are fractură la degetul mare de la picior şi medicii se vor pronunţa zilele acestea în legătură cu necesitatea unei intervenţii chirurgicale.

El nu va evolua, aşadar, contra lui Dinamo, iar în centrul apărării, alături de Tamaş, Reghecampf are două variante: fie îl foloseşte pe Mitrea, singurul fundaş central de meserie din lot (dar care nu s-a integrat încă în mecanismul echipei, fiind transferat de curând), fie va improviza cu Momcilovic, urmând ca banda stângă să fie asigurată de Dan Popescu.

În ceea ce îl priveşte pe Golubovic, vârful a fost lovit de Fernaninho destul de rău şi a fost nevoit să iasă la pauză, cu ochiul umflat. Există şanse ca el să fie recuperat pentru partida contra "câinilor", în caz contrar, Tudorie sau Tănase urmând a se lupta pentru un loc în avanposturi.

Cum ar putea arăta Steaua cu Dinamo

Niţă – Enache, Tamaş, Mitrea, Momcilovic – Achim, Muniru – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Tănase

De partea cealaltă, Andone a fost ocrotit în ultima perioadă de accidentări, astfel că va putea alinia sâmbătă seară cel mai bun prim "11" posibil. Tehnicianul "câinilor" a avut ocazia în "dubla" cu Voluntari Cupa Ligii – campionat să îşi testeze aproape toţi elevii, astfel încât să le ofere acestora minute şi să stabilească exact cine e cel mai în măsură să facă faţă unui derby de asemenea importanţă, cum este cel cu Steaua.

Echipa probabilă a lui Dinamo

Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip – Busuladzic, I. Şerban – Rotariu, Palic, Lazăr – Gnohere

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă