15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăLifestyleSteaua a disputat primul amical din 2015, cu Borussia Dormund. Cine urmează...

Steaua a disputat primul amical din 2015, cu Borussia Dormund. Cine urmează pentru elevii lui Gâlcă

Steaua București a început în forță turneul de pregătire din Spania. Elevii lui Gâlcă au pierdut amicalul cu Borussia Dortmund, scor 0-1, însă au ratat mai multe ocazii importante.

Steliștii au jucat agresiv împotriva vicecampioanei Germaniei și și-au creat ocazii clare de gol, însă au avut de suferit, o parte din meci, la mijlocul terenului, unde Bourceanu și Breeveld nu au avut evoluții strălucite. De asemenea roș-albaștrii au fost suprinși în câteva rânduri în apărare, nemții reușind în cele din urmă să dea lovitura, prin Blaszczykowski '84.

Totuși Gâlcă are și motive de optimism, noua achiziție, Rareș Enceanu, dar și portarul Valentin Cojocaru, având evoluții bune. În condițiile în care Arlauskis nu și-a mai prelungit contractul cu Steaua și va părăsi echipa începând din această vară, Cojocaru ar putea deveni titular. De asemenea o altă schimbare în tactica echipei a fost preluarea rolului de principal stâlp al apărării, de la Lukasz Szukala (plecat la Al Ittihad), de către Paul Papp. 

Jocul, per total bun, făcut de elevii lui Gâlcă, a fost remarcat și de antrenorul lui Dortmund, Jurgen Klopp. "A fost un meci dificil. Situația noastră în Bundesliga e una dificilă, dar perioada de pregătire pentru retur este una benefică. Am întâlnit un adversar puternic și abil și a fost un test foarte greu. A fost un meci disputat, cu ocazii. Noi am reușit să marcăm o data și sunt mulțumit de rezultat. Ne gândim la meciurile din Bundesliga, după care urmează întalnirile cu Juventus", a spus Klopp, conform Digisport.

Steaua trebuia să joace, în următoarea partidă, de pe 21 ianuarie, contra chinezilor de la Shanghai Shenhua, însă partida a fost anulată, după ce nu s-a ajuns la un consens privind locul de disputare a meciului. Astfel steliștii trebuie să stabilească un nou adversar pentru această dată.

Următoarele meciuri amicale ale Stelei vor fi cele cu: Sturm Graz (Austria), 31 ianuarie; ȚSKA Sofia (Bulgaria), 3 februarie; Sparta Praga (Cehia), 6 februarie; NK Maribor (Slovenia), 8 februarie.

Cele mai citite

Rusia și China subiectele principale ale alegerilor prezidențiale din Lituania

În Lituania va avea loc duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale, la care au drept de vot circa 2,5 milioane din cei 2,8 cetăţeni;...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă