19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestyleSistemele de alarmă de la Viper - Cel mai popular upgrade de...

Sistemele de alarmă de la Viper – Cel mai popular upgrade de securitate ales de șoferi

Mașinile vin cu propriul lor sistem de blocare a mașinii însă, de multe ori, acest lucru nu este suficient pentru a ține departe eventualii hoți de mașini. Astfel a apărut necesitatea unei  alarme de mașină suplimentară ce poate îmbunătăți securitatea mașinii tale. Și, deși mașinile moderne au deja un sistem de alarmă instalat, poate vrei să crești gradul de securitate pentru  o mai mare liniște sau vrei să-l modernizezi pe gustul tău. Șmecheria este să alegi alarma auto potrivită dintre cele mai bune alarme de pe piață.

Sistemele de alarmă de la Viper reprezintă cel mai popular upgrade de securitate ales de șoferi. Este ușor de instalat și configurat și oferă un nivel de securitate destul de bun. În magazinul online store.falcon.ro găsești cele mai noi și moderne sisteme de alarmă de la Viper, pentru securitatea mașinii tale și confortul tău.

Alegerea sistemului de alarmă potrivit și compatibil cu mașina ta poate fi destul de dificilă. Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai bune caracteristici pe care le au cele mai bune alarme pentru mașini pe care să le iei în considerare:

– Senzori multipli. O mașină modernă poate fi manipulată și lovită în mai multe feluri: în ușă, geamuri și chiar să fie ridicată pe o platformă. Este crucial să fie instalați senzori în fiecare din aceste puncte de contact pentru a-ți securiza mașina pe deplin.

De exemplu, un sistem cu senzori montați pe uși va depista orice activitate suspicioasă la uși, inclusiv capotă și portbagaj. Însă acest lucru nu este suficient deoarece unii hoți de mașini nu au nevoie neapărat să deschidă ușa mașinii pentru a o fura. De aceea sunt necesari și alți senzori montați pe mașină.

Senzorii montați pe geamuri detectează sunetul sticlei sparte sau lovite cu putere. Senzorii de presiune detectează schimbări în presiunea aerului din interiorul mașinii (când ușile sau geamurile sunt deschise, aerul din exterior pătrunde și modifică presiunea din interior, declanșând alarma). Senzorii de mișcare folosesc radarul pentru a detecta orice fel de mișcare din vecinătatea mașinii, declanșând alarma dacă persoana se apropie prea mult. Pot fi instalați și senzori de înclinare care declanșează alarma atunci când mașina este ridicată sub un anumit unghi, de exemplu atunci când este remorcată.

– Telecomandă în sistem 2-way; adică ești înștiințat instantaneu, direct pe telecomandă, în cazul declanșării sistemului de securitate. Majoritatea mașinilor moderne au o telecomandă standard cu sistem 1-way ce nu oferă niciun răspuns atunci când alarma auto își face treaba așa cum trebuie. De aceea a apărut necesitatea sistemului 2-way. Aceste sisteme oferă feedback sub forma unei notificări de tip mesaj sau impuls luminos atunci când mașina este pornită, climatizarea a fost activată sau radioul pornit. Cel puțin, atunci când ajungi la mașină ești gata de drum. Este vorba de o comunicare în două sensuri menită să asiste șoferul. Cu alte cuvinte, sistemul de alarmă al mașinii primește instrucțiuni de la telecomandă și trimite înapoi alte informații. Modelele  Viper 5906V, Viper 5706V, Viper 5806V și Viper 3305V, comercializate de importatorul oficial în România pentru alarmele auto Viper, au astfel de telecomandă 2-way.

– Transmisie encriptată. În ziua de azi, hoții de mașini nu prea mai folosesc ranga sau alte metode simpliste. Majoritatea hoților folosesc un echipament de ultimă generație pentru a trece de sistemele de securitate ale mașinilor. Sistemul cu transmisie encriptată instalat pe mașina ta va îngreuna foarte mult eforturile hoților isteți.   

– Compatibilitatea cu aplicațiile pentru telefonul mobil. Mulți producători de mașini pun la dispoziția clienților aplicații mobile dedicate ce transformă telefonul mobil într-un sistem ce controlează și gestionează sistemul de securitate instalat pe mașină. Cele mai avansate modele permit șoferilor să ruleze o serie de diagnostice pentru a menține la cote optime performanța mașinii și a preveni orice situație ce i-ar afecta funcționalitatea.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă