18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleSfaturi pentru a mări o baie mică

Sfaturi pentru a mări o baie mică

Cu ajutorul unui specialist în amenajări interioare vei obține cu siguranță decorul dorit pentru baia ta. Sunt mai multe sfaturi de care poți ține cont în acest sens.

Adaugă culori

Regula generală este de a utiliza culori mai neutre sau de a te lipi de o schemă de culori care au alb la bază pentru a face spațiul să pară luminos. Pentru a crește impresia vizuală și a face spațiul să pară mai viu, adăugați mici zone de culoare vibrantă.

Atenție la lumină

Dacă baia mică nu are ferestre, lipsa luminii naturale o poate face să pară și mai mică. Adăugarea unei aplice sau a unui neon pentru a aduce lumină în interior poate face baia să pară mult mai mare. Lumina conferă unui spațiu un aer deschis pe care nu îl poți obține altfel. Un electrician profesionist vă poate ajuta să creați jocul de lumini ideal ce poate oferi băii dumneavoastre un aspect de lux.

Alegeți culori moi

Dacă doriți să evitați baia albă, selectați o culoare mai moale, dar diferită de alb. Aceste culori sunt aproape toate cele care conțin cuvantul light în fața numelui.

Utilizați lumini încastrate

Îndepărtarea lustrelor suspendate sau chiar a corpurilor de iluminat montate pe perete vă vor deschide spațiul. Luminile încastrate asigură toată lumina, fără a ocupa spațiul aparent.

Evitați perdelele de duș

Perdelele de duș închid o secțiune. Acest lucru vă va face spațiul să pară mai mic. Dacă nu utilizați sitclă șablată sau vedeți prin cabina de duș, alegeți perdelele de duș care pot fi legate. Acest lucru va maximiza spațiul.

Măriți opțiunile pentru duș

Doar pentru că încercați să faceți cât mai mult spațiu, nu înseamnă că nu puteți include câteva elemente grozave. De vreme ce puteți economisi bani achiziționând mai puține materiale, răsfățați-vă cu dușul. Cumpărați un sistem de duș cu mai multe capuri, includeți o bancă în interior sau chiar alegeți un duș cu aburi.

Maximizați spațiul vertical

Rețineți că baia poate utiliza spațiul vertical disponibil cu un efect deosebit. Subțire, dar înaltă, poate ajuta baia mică să câștige spațiul necesar.

Oglinzile pot ajuta

Utilizarea corectă a oglinzilor poate păcăli ochiul în a crede că baia ta este mai mare. Acest lucru nu ar trebui să fie exagerat, însă, pentru că prea multe oglinzi vor deveni obositoare și chiar stresante atunci când utilizați baia.

Puneți un dulap deasupra rezervorului de la toaleta

Un dulap subțire care se extinde peste rezervorul toaletei poate adăuga spațiu de depozitare suplimentar. Acest spațiu deseori irosit este un atu valoros. Aveți grijă însă ca rezervorul să poată fi accesat atunci când se strică.

Așezați prosopul pe ușă

Pentru a elibera spațiul de perete, dacă chiuveta este lângă ușă, așezați prosopul pe ușă. Procedând astfel, reduceți obiectele de pe fiecare pereteși îmbunătățiți senzația de spațiu deschis.

Utilizați o chiuvetă în stil jgheab

Aceste chiuvete mai subțiri ocupă mai puțin spațiu decât o chiuvetă în stil standard. Îmbrățișând peretele mai bine, eliberează mai mult spațiu în zona de trafic. Acesta este un mare beneficiu pentru băile înguste și de formă lungă, deoarece oferă mai mult spațiu pentru mers.

Montați bateria în perete

Pentru a obține cât mai mult spațiu posibil, montați bateria direct în perete. Acest lucru vă permite să utilizați o chiuvetă mai îngustă, deoarece instalațiile sanitare sunt ascunse în interiorul peretelui. Această opțiune interesantă poate atrage atenția și ca o caracteristică specială.

Selectați gresie cu dimensiuni mai mari

Alegeți o gresie de dimensiuni mai mari atunci când selectați pardoseală. Aceste plăci vor face pardoseala să pară mai puțin ocupată decât cele mici mici. Rosturile mai spațiate ajută la creșterea vizuala a interiorului. Pentru asta este important să apelați la servicii profesionale de montaj gresie.

Baia mică nu trebuie să fie un dulap întunecat. Cu îngrijirea adecvată și folosind aceste principii simple de proiectare, o puteți face să pară mai spațioasă.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă