29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăLifestyleSecretele grătarului perfect

Secretele grătarului perfect

Vara bate la ușă, organizarea unui grătar cu prietenii face parte din farmecul ei, amintiri de vară de neuitat se pot crea la un grătar perfect. Dar cum să faceți un grătar perfect? Secretul este planificarea din timp. Grătarul nu începe după amiaza cu aprinderea focului, nici dimineața la cumpărături. Grătarul perfect începe cu câteva zile înainte de eveniment, când se stabilește numărul invitaților. Trebuie să planificați nu numai numărul veselelelor, paharelor, dar pentru un grătar perfect să încercați să aflați preferințele fiecărui oaspete. Atmosfera și meniul principal oricum vor reflecta gusturile dumneavoastră, la micile detalii puteți fi generoși și să luați în considerare preferințele oaspeților: fructele preferat, muzica preferată, mici vegetariani pentru cei care nu mănâncă carne – toate acestea vor contribui la reușita petrecerii.

Grija pentru noi înseamnă inclusiv grija pentru vecini, de aceea să anunțați din timp vecinii, că veți organiza o petrecere. Dacă veselele sunt de unică folosință, cele din hârtie reciclată sunt alegerea bună.

Nu numai mâncarea, dar și băutura trebuie să fie planificată. Chiar dacă sună a blasfemie, nu numai berea se potrivește cu grătar. Pentru cei care nu beau alcool, o băutură răcoritoare preparată personal de gazdă va fi cu siguranță un moment de bucurie. Ideală este bineînțeles berea, dar chiar și aceasta în canicula de vară poate fi uneori înlocuită cu o limonadă cu mentă sau roiniță.

Grătarul, bineînțeles trebuie verificat dinainte: chiar dacă nu este perfect curat, să nu aibă resturi de alimente. Ustensilele adecvate sunt importante (clește pentru grătar, suport special pentru pește, etc.) – nu ar fi plăcut să cadă carnea pe foc sau pe iarbă, sau și mai rău să vă ardeți. Și da, șorțul trebuie pus: vă protejează, nu va trebui să umblați murdar printre oaspeți, în plus contribuie și la atmosfera unică de grătar. Brichetele să fie de calitate bună, dacă nu le-ați mai folosit, este bine să le încercați dinainte.

Ceva original – este un lucru la care tânjește fiecare gazdă, ne dorim ca eforturile noastre să ofere clipe unice de care oaspeții noștri să-și aducă aminte și peste ani. Iată o idee: grătarul poate să aibă loc și seara, iar făcliile împreună cu muzica adacvată pot crea o atmosferă medievală.

Pentru grătar poate fi aleasă orice perioadă a zilei, poate fi organizată chiar și noaptea.

Ceea ce este mai greu de organizat, este vremea. Pentru ca grija dumneavoastră să fie pentru oaspeți, și nu pentru vreme, un cort de grădină cu sistem de deschidere tip acordeon poate fi soluția potrivită. În doar câteva minute veți putea crea un acoperiș impermeabil. Dimensiunea să alegeți în funcție de numărul invitaților, pereții laterali de preferat să fie detașabili pentru a vă asigura la nevoie atât protecție împotriva vântului, cât și intimitate. Culoarea să alegeți astfel încât să vă reprezinte și să fie un ingredient vesel al evenimentului. Odată achiziționat, pavilionul vă v-a servi la multe petreceri reușite de vară.

La sfârșitul grătarului nu uitați să oferiți cadouri invitaților: mâncarea chiar și bine planificată, știm cu toții că va rămâne din belșug după petrecere. Să fiți pregătiți să împachetați mâncarea rămasă – oaspeții dumneavoastră vor fi cu siguranță recunoscători și bucuroși.

Cele mai citite
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă