Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sauditele, notificate prin SMS în caz de divorţ

Tribunalele saudite le vor informa de-acum prin SMS pe femeile al căror statut marital s-a modificat, în cazul unui divorţ, potrivit unei noi legi care a intrat în vigoare în weekend.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2019 - 13:29

Această măsură pare să aibă ca obiectiv să stopeze cazuri considerabil de răspândite prin care soţi pun - în secret - capăt căsătoriei, fără să-şi informeze soţiile.

”Femeile (...) vor fi notificate cu privire la orice modificare a statututului lor matrimonial printr-un mesaj text SMS”, a anunţat Ministerul Justiţiei într-un comunicat difuzat de postul al-Ekhbariya şi alte publicaţii locale.

”Femeile din regat vor putea să consulte documente legate de ruperea contractului lor de mariaj pe site-ul ministerului”, precizează ministerul.

Această măsură intră în vigoare în contextul în care puternic prinţ moştenitor Mohammed bin Salman întreprinde reforme economice, sociale şi religioase fără precedent în această ţară petrolieră care le impune femeilor restricţii dintre cele mai dure în lume.

Ea intră totodată în vigoare în contextul în care prinţul este suspectat că a comandat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, în octombrie, un scandal care a pătat imaginea regatului în lume.

Comentarii

loading...